Extrapool Augmented Audiotour Extrapool Augmented Audiotour

Zaterdag 23 augustus lanceert Extrapool haar eerste app!

, Redactie 3voor12 gelderland

Extrapool Augmented Audiotour

Zaterdag 23 augustus lanceert Extrapool haar eerste app!

Redactie 3voor12 gelderland ,

Met de app van Extrapool maak je een wandeling met locatiespecifieke sounds door het centrum van Nijmegen. Je kunt je eigen compositie maken, die afhankelijk van je looproute elke keer anders is.

Samen met interaction designer Klasien van de Zandschulp heeft Extrapool een app ontwikkeld waarmee je een augmented audiotour door het centrum van Nijmegen kunt maken. De muziek wordt geleverd door drie producers: Ralf Gerritse, Dotlights en Strapatsen, vertegenwoordigd door Nieuwe Electronische Waar. Zij leveren de bouwstenen voor jouw eigen soundtrack van de stad. Hun muziekstukken worden gekoppeld aan GPS-coördinaten in het centrum van Nijmegen. Wanneer je de app download en je koptelefoon opzet, kun je je eigen compositie maken, die afhankelijk van je looproute elke keer anders is!
 
De app is gratis te downloaden, zowel voor iPhone als Android door te zoeken op ‘Extrapool Sounds’ in de App Store of Play Store.

Lancering app
Op zaterdag 23 augustus organiseert Extrapool samen met Nieuwe Electronische Waar een avond om de lancering van de app te vieren. De producers die een bijdrage hebben geleverd aan de app spelen een live-set. 
 
Ralf Gerritse maakt dromerige soundscapes en experimentele elektronica, waarbij hij software met analoge geluiden mixt. Tijdens de live set op 23 augustus geeft hij samen met Oscar Wyers een optreden waarin synthesizers, cassettebandjes, drumcomputers en live sampling de hoofdrol spelen.
 
Dotlights is een gitarist turned laptop-producer. Hij creëert atmosferische, soms experimentele muziekstukken.
 
Strapatsen wil zich niet binden aan een genre. Zo maakt hij techno, experimentele elektronica en soundscapes. Op 23 augustus doet hij samen met Bau Douin een dj-set. 
 
Oddstream Festival
De Extrapool Augmented Sounds app is opgenomen in het programma van Oddstream, het festival dat zich focust op kunst, design en technologie. Oddstream vindt plaats van 15 tot en met 24 augustus in de Lindenberg.

 

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Gelderland