De 10 van NEW 10

Wil je stappen maken als producer?

Redactie 3voor12 gelderland ,

Tien jaar geleden ontstond Nieuwe Electronische Waar (NEW) in Nijmegen. Sinds vijf jaar fungeert dit platform als de springplank voor producers uit heel Oost-Nederland. productiehuis ON, Burgerweeshuis en Doornroosje werken samen aan dit project om deze producers op de kaart te zetten. Produceer je, en wil je een extra zet geven aan je zichtbaarheid en bekendheid? Meld je dan nu aan voor de 10 van NEW 10!

De 10 van NEW 10
Nieuwe Electronische Waar is er voor alle producers uit Oost-Nederland. Welke electronische muziek je ook maakt, alles is welkom. In de afgelopen tien jaar hebben al meer dan 540 producers zich bij NEW aangesloten. Uit die groep wordt elk jaar een selectie gemaakt die door NEW op sleeptouw wordt genomen. De digitale releases van de afgelopen jaren behaalden stelselmatig meer dan 10.000 downloads. Ook worden de producers gevraagd voor showcases op podia en festivals. NEW was o.a. aanwezig op de Zwarte Cross, Valkhof Festival, Gogbot, Oddstream en Have A Nice Day.
 
Een boost voor je loopbaan
NEW zet het gecombineerde netwerk in van Doornroosje, Burgerweeshuis en productiehuis ON om kansen te creëren voor talentvolle producers. De Sluwe Vos en Knarsetand werden bijvoorbeeld voor het eerst door NEW gesignaleerd. Zij konden na hun NEW-jaar doorgroeien naar landelijke bekendheid. Ook voor producers die niet direct een doorbraak bereiken, betekent een jaar met NEW een stroomversnelling. Je doet in korte tijd veel ervaring op en krijgt feedback. NEW zet zich bovendien niet alleen in voor de geselecteerde producers, maar voor alle leden. Ben je eenmaal aangemeld, dan kom je in aanmerking voor verschillende extra's. Je kunt gratis deelnemen aan de NEW Conference en aan andere events en workshops door het jaar heen.  
 
Wil je stappen maken als producer? Je kunt je tot 31 december aanmelden met een track om mee te doen aan de selectie voor de 10 van NEW 10.