3voor12 gelderland met Nausica en CUT_ op De Kaaij 3voor12 gelderland met Nausica en CUT_ op De Kaaij

Klaar voor een muzikale middag?

, Redactie 3voor12 gelderland

3voor12 gelderland met Nausica en CUT_ op De Kaaij

Klaar voor een muzikale middag?

Redactie 3voor12 gelderland ,

Donderdag 17 juli verzorgt 3voor12 gelderland tijdens de Vierdaagsefeesten op cultuurterras De Kaaij een mooi programma. Niemand minder dan CUT_ en Nausica zijn bereid gevonden te spelen!

14.00 uur: Nausica
Nausica zal de nieuwe ep The Molecules Fall Closer ten gehore brengen. Nausica is genoemd naar de film Nausicaä of the Valley of the Wind van Hayao Miyazaki. De band bevindt zich in een muzikale wereld die net zo cinematografisch is als haar filmische naamgenoot. De raakvlakken zijn divers. De zielroerende sopraanstem van Karkoschka die je van een ruige PJ Harvey tot een etherische My Brightest Diamond brengt. Van een dronken wals tot een hartverscheurende ballad, tot recht-toe-recht-aan rock – er zit vrijwel geen limiet aan de verre kusten die Nausica aandoet. Het is geen verrassing dat de leden van Nausica net zo verschillend zijn als hun diverse invloeden en achtergrond. Ondanks dat Edita Karkoschka, Tim Coehoorn, Marius Mathiszik en Jannis Knüpfer op hetzelfde conservatorium in Arnhem zaten, vonden zij elkaar pas na hun afstuderen. 
 
Nausica trad eerder op op Noorderzon, het Valkhof Festival, Park Open Arnhem en Le Mini Who. De band wist zich in de kijker te spelen door live op te treden op Duitslands grootste radiostation 1LIVE. 
 

15.00 uur: CUT_
Electronisch duo CUT_ is het antwoord op de Engelse trip hop en dubsound van de laatste decennia met een moderne twist. De dame en heer zijn ook wel bekend van de Youtube-hit Papaoutai van Stromae. Improvisatie is het kernwoord van de muziek van CUT_. Live wordt er geïmproviseerd en geëxperimenteerd met vooraf geschreven songs en interactieve visuals van Hidde de Jong. Naast de cover van Stromae staat het nummer Twisting and Turning online. Inspiratie voor de tracks haalt het duo uit acts als Massive Attack, Mount Kimbie en James Blake.
 
Inmiddels wordt er hard gewerkt aan een debuut-ep, maar lastig is dat wel met al die aandacht die nu op ze afkomt. Nieuwe covers hoeven de liefhebbers echter niet meer te verwachten. “De Stromae-cover is eenmalig. We zijn gefocust op onze eigen ep, die we zelf produceren. Er zullen vijf liedjes op komen te staan, het moet na de zomer uitkomen. Ondertussen zijn we bezig met onze live-set en hebben we wat shows staan.”
 
advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Gelderland