30-jarige Music Meeting krijgt dochter 30-jarige Music Meeting krijgt dochter

Motto blijft: de beste muziek die je zelden ziet.

, Redactie 3voor12 gelderland

30-jarige Music Meeting krijgt dochter

Motto blijft: de beste muziek die je zelden ziet.

Redactie 3voor12 gelderland ,

In het feestelijke 30ste geboortejaar krijgt het Nijmeegse internationale muziekfestival een dochtertje: Music Meeting XS. Op zondag 30 november is de eerste editie in de nieuwe Nijmeegse poptempel Doornroosje. Het programma van Music Meeting XS is een compacte en geconcentreerde binnenversie van het jaarlijkse festival in het Pinksterweekend. Het motto is en blijft: de beste muziek die je zelden ziet.

Verdeeld over zondagmiddag en –avond staan de schijnwerpers op vier internationale acts, waarvan twee premières voor Nederland. Mayra Andrade (Cabo Verde) verbindt Kaapverdische tradities met Braziliaanse en Cubaanse invloeden. Kassé Mady Diabaté (Mali) maakte furore als lid van diverse West-Afrikaanse supergroepen en keert met zijn eigen kwartet nu terug naar de heldere precisie en emotionele zeggingskracht van de Malinese traditie. Het Franse duo Vincent Peirani & Emile Parisien (Frankrijk) is voor het eerst in Nederland te zien. De combinatie van accordeon en sopraansaxofoon verkent jazz en hedendaagse muziek, vol filmische en indringende spanning. Ook Metá Metá (Brazilië) brengt haar unieke klankwereld voor het eerst naar Nederland. Deze Braziliaanse tegenhanger van Vampire Weekend, Fool's Gold en Antibalas combineert tropicália en afrobeat met avantgardistische erupties, zonder de dansbaarheid ook maar een moment uit het oog te verliezen.
 
Met een XS-editie in november creëert Music Meeting een nieuwe mijlpaal in haar 30-jarige geschiedenis. "We merken dat een deel van ons publiek verlangt naar een binnenversie in herfst of winter, eigenlijk al sinds we in 2004 naar Park Brakkenstein zijn gegaan", zegt directeur John van Merriënboer. "Als er een moment is om deze stap te zetten, dan is het nu. Niet alleen vanuit kracht maar ook vanuit urgentie: de onbekende en onderbelichte muziek die wij presenteren, heeft het in Nederland en internationaal moeilijk. Dit is onze bescheiden bijdrage om meer mensen te laten kennismaken met verborgen parels."
 
De kaartverkoop voor de 1st Music Meeting XS start zondag 12 oktober om 10.00 uur via www.musicmeeting.nl.  
advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Gelderland