Eerste namen We Can be Heroes op 5 mei!

Jacco Gardner, APRIL, Palio Superspeed Donkey en I Am Oak naar Wageningen

We Can Be Heroes is een nieuw initiatief op bevrijdingsfestival Wageningen. Het doel is om het gat in de programmering tussen de reeds gevestigde namen en de nicheprogrammering op te vullen. Dit wordt gedaan door alternatieve popmuziek in de breedste zin van het woord neer te zetten. Van rock tot kleinkunst en van opkomende regionale helden tot de al bekende helden. Dit alles gebeurt in samenwerking met Popcultuur Wageningen.

Vandaag zijn de eerste namen bekend gemaakt die naar Wageningen komen: Jacco Gardner, Palio Superspeed Donkey, APRIL en I Am Oak spelen op het plein voor het Junushofftheater.

Jacco Gardner

De jonge Noord-Hollander Jacco Gardner wordt in de Nederlandse pers een wonderkind genoemd. Niet verwonderlijk, want zijn op de jaren zestig geïnspireerde barokpop is opgepikt door verschillende buitenlandse media als NME en Pitchfork. Nu zijn debuutalbum Cabinet Of Curiosities uit is, zal hij ook de rest van de wereld veroveren. In maart een tour door Amerika, op 5 mei gewoon in Wageningen.

I Am Oak

De uit Utrecht afkomstige singer-songwriter I Am Oak is geen onbekende in Wageningen. In korte tijd hebben Thijs en zijn band een paar prachtige albums uitgebracht; het album Oasem is in 2011 zelfs uitgeroepen tot beste Nederlandse album door 3voor12. Eén ding is zeker: I Am Oak heeft zich inmiddels gevestigd als nationale held binnen de singer-songwriter folk.

Palio Superspeed Donkey

Deze jonge band is hard op weg om de nieuwe Arctic Monkeys te worden en hun rammelende garagepop is ook nog eens super aanstekelijk. DWDD, 3FM, Noorderslag: de lijst vol hoogtepunten is al groot. Ook hebben de Donkeys al een platencontract bij het label Top Notch, dat hun eerste ep Wateramp uitbracht. Hoe jong ook, dit zijn de helden van morgen!

APRIL

Deze Utrechtse new-waveband APRIL bestaat uit echte regionale helden. Hun eerste ep werd opgenomen in Kytopia, de creative broedplaats van Kyteman, en ze hebben net een nieuwe single uitgebracht: The Rise And Fall Of A Beautiful Bird. De sound van APRIL doet denken aan The XX en The National en zit opvallend goed in elkaar!