3voor12 gelderland tips van de week 3voor12 gelderland tips van de week

, redactie

3voor12 gelderland tips van de week

redactie ,

Aan optredens is geen gebrek in Gelderland. Soms zie je letterlijk door de bomen het bos niet meer. 3voor12 gelderland helpt je graag op weg voor de komende week. Hieronder onze tips!

Donderdag 21 februari | Doornroosje, Nijmegen | Janne Schra

Janne Schra voelde de behoefte om weer meer de touwtjes in handen te nemen. "Langzaamaan jezelf worden op een podium, klein durven zijn en zonder masker" was en is haar drijfveer. Ze verbleef een tijdje in Zweden waar ze samen met producer Tobias Fröberg in zijn Gotland studio enkele liedjes schreef. Het grootste gedeelte van het nieuwe album is opgenomen in de Mailmen Studio in Utrecht onder leiding van Martijn Groeneveld (o.a. Blaudzun) met pre-productie van Torre Florim. Onder haar eigen naam heeft ze begin 2013 haar nieuwe album uitgebracht en tijdens de clubtournee doet ze natuurlijk ook haar woonplaats Nijmegen aan!

Donderdag 21 februari | Willemeen, Arnhem | BandXplosion

BandXplosion is een regelmatig terugkerend muzikaal concept met een topselectie van bands van Rijn IJssel KCMD Pop&Sounddesign, geïnitieerd door impressariaat Kunststof. Een avond vol muziek met maar liefst elf bands en artiesten. Zowel singer-songwriter als rock, pop en soul hoor je deze keer op (semi-)akoestische wijze terug in covers en eigen werk. Deze vierde BandXplosion-editie belooft weer een bijzondere en afwisselende muzikale avond te worden! Line-up: Deaf Charley, Joeri Doeleman, A-Live, Giordano & Band, Kia & Leslie, The Reminder, Doraly, Behind Soul, Bram & Lucky, Phrase en Oath In Stone.

Dondedag 21 februari | Impulse, Wageningen | OIIO, Wolves Dressed In Sheep

Voor het eerst organiseert Popcultuur Wageningen een optreden in het Impulse-gebouw van Wageningen UR. Het zit in Futurum, gebouw 115. Dit veelzijdige platform voor creatieve ideeën werd in september 2012 geopend. Het is een ontmoetingsplaats waar wordt uitgenodigd tot bruisende ideeën: lezingen, debatten maar ook kunstprojecten. En nu dus ook popmuziek! Voor deze eerste avond staat twee Nijmeegse bands geprogrammeerd: OIIO en Wolves Dressed In Sheep.

Vrijdag 22 februari | Bar Tape, Arnhem | TapeTreff

TapeTreff komt eindelijk naar TAPE! Met performers en tapejockeys Odal, Kristus Kut, Tempel of Boob, Onkunde, Stront, Peter Zincken, 14-18 en STTSCHTS.

Verwacht een programma van cassette gebaseerde optredens en beeldend werk rondom tapes. Breng alle door jou ooit op cassette vastgelegde geluiden mee en presenteer deze zelf. Uiteraard met lichte dwang door de tapejockeys. Er is geen grens of criterium: het kan found footage zijn, bandrepetitie, composities, van de radio opgenomen geluid, kinderliedjes, noise, ruis, marsliederen van opa, etc. De tapejockeys brengen natuurlijk ook hun enorme voorraad bandjes mee.

Zaterdag 23 februari | Musis Sacrum, Arnhem | Spinvis

Het in 2011 verschenen album Tot ziens, Justine Keller van Spinvis kreeg in de Volkskrant en Het Parool de maximale vijf sterren. Het bevat twaalf magistrale liedjes die in sfeer een duidelijk geheel vormen, over gebroken harten, verlangen naar verloren dromen, rust vinden in de fles en verdwalen in de roes. Goed dat Spinvis, na omzwervingen langs popzalen en festivals, weer naar Musis Sacrum komt. Zijn band wordt speciaal voor deze tournee aangevuld met een aantal bijzondere muzikanten. Liedjes, beelden, woorden en muziek vertellen het verhaal van Justine Keller in deze filmische voorstelling over liefde en afscheid.

Zaterdag 23 februari | Merleyn, Nijmegen | IndieDisco met Maarten W

Hèt maandelijkse feest in Merleyn voor eenieder die z’n dansvloervitamines wel met een alternatief smaakje prefereert. De nieuwste hippe platen worden afgewisseld met het beste dat de muziekgeschiedenis te bieden heeft: van The Beatles tot Beat Happening, van Gang of Four tot Gorrillaz en van Tame Impala tot TNGHT. DJ Maarten W combineert de spannendste nieuwe tracks met de meest vertrouwde hits, de dansbaarste stoner met de lekkerste electro, de vuigste psych-garagerock met stuiterende post-punk, en natuurlijk ook veel indie! Wat dat precies inhoudt, hoor je deze avond.

advertentie
Tags
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Gelderland