Zwarte Cross presenteert nieuwe rockweide ‘The Meltdown’

Rest van het festivalterrein gaat ook op de schop

3voor12 gelderland ,

De organisatie van het jaarlijkse Zwarte Cross Festival, de Feestfabriek, voegt een nieuwe themaweide toe aan het festivalterrein: ‘The Meltdown’. Deze rockweide wordt zowel qua programmering, aankleding en horeca-aanbod volledig in de stijl van het thema ‘nucleaire meltdown’. Sowieso zal de 17e editie van de Zwarte Cross er heel anders uitzien, het hele festivalterrein gaat namelijk op de schop.

‘The Meltdown’ komt in de plaats van de ‘Metalweide’ die sinds 2008 op de Zwarte Cross aanwezig was. De programmering zal breder worden dan die van de ‘Metalweide’ en ook gitaarbands buiten de metalgenres bevatten. Namen die je zeker tegen zult komen op ‘The Meltdown’ zijn: Dragonforce (UK), Die Apokalyptischen Reiter (DUI), Wallace Vanborn (BEL) en The Inspector Cluzo (FRA). Reeds bekend gemaakt waren At The Gates (ZWE), Dark Funeral (ZWE), Heaven’s Basement (UK), Shaking Godspeed en White Cowbell Oklahoma (VS). Meer namen volgen binnenkort.

Ook de rest van het festivalterrein gaat voor de komende editie volledig op de schop. Alleen de crossbaan, megatent en hoofdingang blijven op dezelfde plek. Het nieuwe festivalterrein wordt qua vierkante meters groter, maar de organisatie kiest er voor om niet meer mensen toe te laten.

Het Zwarte Cross Festival vindt plaats van 25, 27 en 28 juli in Lichtenvoorde.