The Lighthouse uit Nijmegen naar landelijk Eindfestival PopSport

Zondag 24 november in Doornroosje Nijmegen

Redactie 3voor12 gelderland ,

De Nijmeegse band The Lighthouse is via het regionale talentenprogramma PopSport Gelderland doorgestroomd naar het landelijke PopSport Eindfestival in Doornroosje te Nijmegen. Samen met zeven andere talentvolle acts uit heel Nederland spelen zij op zondag 24 november op de afsluiting van de maandenlange coaching die ze kregen van professionals uit de muziekindustrie om hun artistieke en zakelijke skills verder te ontwikkelen.

Sinds januari dit jaar zijn meer dan 60 talentvolle acts en bands gestart met het PopSport-coachingsprogramma in hun eigen regio. Zo nam The Lighthouse deel aan PopSport Gelderland (uitgevoerd door KCG), waarin de band samen met andere Gelderse talenten individuele begeleiding kreeg, de studio in ging en tijdens de Regio Showcase optrad in Willemeen in Arnhem. Vervolgens is The Lighthouse doorgestroomd naar het verdiepende landelijke traject van PopSport, waarin ze met een personal coach Xavier Teerling intensief verder hebben gewerkt aan hun muziek en ontwikkeling als artiesten.

Ook zijn ze met talenten uit het hele land een dag in de bijzondere studio’s van Kyteman geweest, het muzikale broeinest Kytopia in Utrecht. Daar volgden ze workshops, kregen ze een professionele fotoshoot en was er veel vrijheid om te jammen, samen muziek te maken en op te nemen.

Op zondagmiddag 24 november reizen de acht landelijke PopSport-acts met tourbussen vol fans uit het hele land naar Nijmegen en gaan ze het podium op om te laten horen wat ze in huis hebben. Het is een afwisselende show met veel diversiteit in muziek: van hiphop tot punkrock en van integere liefdesliedjes tot aan funk. De deelnemende acts zijn Funky Organizers, Lotte Scherjon, Contrast, All Downhill From Here, The Syrens, The Lighthouse, Staalmeesters en Claudy Wolfs.

PopSport Eindfestival 2013
Poppodium Doornroosje in Nijmegen
Zondag 24 november
Deuren open 16.00u, aanvang 16.30u
Entree €5, tickets verkrijgbaar bij acts en via PopSport