Nieuwsflits: programma Bevrijdingsfestival Wageningen bekend

Ook dit jaar vormen de pleinen van Wageningen op 5 mei het toneel van het uitgebreide Bevrijdingsfestival. Lees hieronder met welke artiesten je deze Bevrijdingsdag kunt vieren!

De Haarlemse band Chef’Special is dit jaar Ambassadeur voor de Vrijheid en doet Wageningen per helikopter aan. Op de Markt zijn bekende artiesten als Gers Pardoel, Trijntje Oosterhuis, Sef, Memphis Maniacs en Frank Boeijen te zien. Bij het Salverdaplein laten Hans Dulfer, Minyesha, LA Torba Kung-Fú en La Familya muziek uit alle windrichtingen horen.

'PinkSquare' staat evenals vorig jaar met verschillende dj’s in het teken staat van freedom, pink en gay. Heerenstraat presenteert vooral Wageningse glorie met The Wheel, Geofrogs, Kunstgras en Chris Hordijk.

Voor vijftigplussers van alle leeftijden is er het '50+plein', waar Arthuro It’s Us, The Starlight Sisters, Free Line en Riem de Wolf optreden. Achter het busstation is 'Wageningen Centraal' te vinden met Fingerlicking, De SOG-band, Pure Ellende en dj Menno de Boer. Kabaal am Gemaal en Kabaal Digitaal hebben een programmering met alternatieve artiesten, zoals Pures of Pain, Landmine Heart, Kingpin, Forms Crew, Ed Cox Gancher & Ruin en Mark N.

Op 'bluesplein' Beuningplein zijn Mo’s Blues, Little Steve & The Big Beat en Big Jake and the Two-Timers van de partij. In Junuspark treden onder de naam 'Trancefair' artiesten als Stona Fire Sound, Norion, Syn Sun, Firaga en Electric Universe op.

Een ander oud plein met een nieuwe naam is de 'Sena Talent Stage', waar Jacco Gardner, I Am Oak, Palio Superspeed Donkey en APRIL spelen. Op het Latin podium ('Staelenstoren') staan onder andere Caperune en Chotokoeu. Op 'Dancesquare' staan grote namen als Frontliner, Funkermann, Gary D, Michel de Hey en Dasjcompany.

Neem een kijkje op de website voor het complete programma en meer informatie.