Programma PIGPOP compleet

O.a. The Pignose Willy's, Villa Zeno en Traumahelikopter

Redactie 3voor12 gelderland ,

De line-up van PIGPOP is compleet. De Hertog & Jan, Villa Zeno, The Pignose Willy's, Traumahelikopter, El Jando, Spawn en dj De Rooie Neger vullen op zaterdag 25 mei het muzikale gedeelte van het festival in. Naast muziek zijn er sport en een kinderprogramma.

Villa Zeno

De unieke rock-'n-rollmix van Villa Zeno heeft de band al op diverse festivals gebracht. Zo speelden de heren op Oerol, Huntenpop, Paaspop en de-Affaire. De band is beïnvloed door muzikanten als The Beatles, Nick Cave en James Brown.Dj De Rooie Neger

Dj De Rooie Neger draait hits. Van classics tot Nederlandstalig, van punk tot pop, van Slayer tot schlager, als er op de muziek maar te dansen valt. Eerder draaide hij in Vera tijdens Eurosonic Noorderslag.

Traumahelikopter

Traumahelikopter is een beruchte garagepopband. Met totale onbevangenheid, tomeloze energie en een ongrijpbare "schijt aan alles"-mentaliteit speelden de muzikanten binnen- en buitenland overhoop.

De Hertog en Jan

Geïnspireerd door het Limburgse bier en lezend over de Hertog Jan die van muziek hield, viel voor Jelle Spexgoor en Frans Baks alles op zijn plek. Deze zingende gitarist en gitaarspelende zanger kenden elkaar nog uit voorloper Knox, maar vonden elkaar een jaar later weer terug. Naast hun allesbehalve adellijke uitstraling probeert het tweetal wel zo adellijk mogelijk te leven, wat resulteert in een semi-akoestische sound met een hang naar het verleden.

The Pignose Willy's

The Pignose Willy's is nieuw, spannend, dansbaar en dirty en brengt 'Great Mississippi Delta'-blues. Eind februari stond dit duo te spelen bij De Wereld Draait Door.