Intiem festival Grasnapolsky naar Radio Kootwijk

Redactie 3voor12 gelderland ,

Het eigenzinnige winterfestival Grasnapolsky heeft een wel heel bijzondere locatie gevonden voor de komende editie. Op 15 en 16 februari 2014 betrekt het festival het legendarische zenderpark Radio Kootwijk. Twee dagen lang krijgen 750 bezoekers de kans om op een bijzondere locatie te genieten van intieme optredens, theater, film, dichters en meer.

Het monumentale zendergebouw Radio Kootwijk ligt verstopt in de Veluwe, midden in de uitgestrekte natuur. Wat vroeger een belangrijke communicatieverbinding tussen Nederland en zijn toenmalige koloniën was, vormt nu een ideale festivallocatie voor Grasnapolsky. Met optredens in onder andere de zenderzaal, het kadaster, de poortgebouwen en de watertoren belooft het festival een bijzondere ervaring te worden. 

Grasnapolsky, dat in 2010 debuteerde, probeert een klein aantal bezoekers de kans te geven om bijzondere optredens in alle disciplines mee te maken. Daarbij krijgt het publiek de kans nieuwe muziek te ontdekken, maar ook bands te zien die ze al vaker zagen, nu in een setting waarin de acts echt tot hun recht komen. Het festival is bewust klein. In een tijd waarin grote arena’s en massafestivals de scepter zwaaien, biedt het festival een huiskamerervaring op een bijzondere ervaring. 

De organisatie maakt nog deze maande de eerste namen voor Grasnapolsky 2014 bekend. 
De voorverkoop is intussen al gestart via de website. Passe-partouts kosten €50,-. Daarnaast gaan er alleen voor 15 februari dagkaarten in de voorverkoop á €30,-. Er is natuurlijk slechts een beperkt aantal kaarten verkrijgbaar.

Bezoekers met een passe-partout kunnen via de website van Grasnapolsky een overnachting boeken in een van de bungalows op vakantiepark Berkenhorst in Kootwijk. Daar vindt tevens een extra (muziek)programma plaats.