BeneFietsConcert voor onderzoek naar Cystic Fibrosis

Achterhoekse muzikanten dragen hun steentje bij

Cystic Fibrosis is een ziekte waarbij het lichaamseigen slijm (dat nodig is voor de spijsvertering en in vitale organen) steeds taaier wordt. De ziekte is vooralsnog niet te genezen. In Nederland lijden veertienhonderd mensen aan deze erfelijke ziekte. Behandeling met medicijnen, fysiotherapie en speciale voeding kan de kwaliteit van leven verbeteren.

Het is dus erg belangrijk dat er onderzoek wordt gedaan om deze ziekte draaglijker te maken of zelfs te genezen. Team Balance is een groep sportievelingen die probeert geld te generen voor deze onderzoeken. Eén van hen is Hajon Westerveld, hij lijdt zelf ook aan de ziekte. Samen met een aantal Achterhoekse medesporters wordt er een fietstocht van 440 kilometer in veerentwintig uur gefietst om sponsorgeld binnen te halen. Het initiatief komt van CF Champs. Deze organisatie regelt landelijk diverse acties om geld in te zamelen voor het doel.

BeneFietsConcert

Naast deze fietstocht is er lokaal ook nog een speciaal BeneFietsConcert georganiseerd. Op deze avond spelen Villa Zeno, Gijs Wilbrink (Tenement Kids) en DJ Eric Schuurman. Het concert vindt plaats 31 mei om 20:00 uur in ’t Dorpshuus te Varsselder. Kaarten zijn te verkrijgen bij Cigo Ulft, Villa Kado Terborg , ’t Dorpshuus Varsselder en via alle teamleden van team Balance. De kosten zijn vijf euro per persoon.