Poppodium Gigant host 3voor12's Hollandse Nieuwe Poppodium Gigant host 3voor12's Hollandse Nieuwe

Donderdag 21 september in Apeldoorn

Poppodium Gigant host 3voor12's Hollandse Nieuwe

Donderdag 21 september in Apeldoorn

‘s Lands grootste rondreizende popfestival Popronde is na de start in Nijmegen in volle vaart Nederland aan het veroveren. Dit jaar word ook Apeldoorn weer aangedaan! Donderdag 21 september om 20:00 uur is de aftrap. Ook zal VPRO’s 3voor12 wederom een podium voor haar rekening nemen, en wel het Hollandse Nieuwe-podium.

Aanstaande donderdag trapt Dirty Bastards af in Ozzy en vanaf dat moment spelen 26 bands in diverse cafés en podia. Ook zal VPRO’s 3voor12 wederom een podium voor haar rekening nemen en wel het Hollandse Nieuwe-podium.

Maandelijks staat er op de 3voor12 Luisterpaal een album met een twintigtal nationale artiesten die zijn uitgekozen tot de Hollandse Nieuwe van de maand. Aanstormend talent krijgt zo iedere maand de kans om op deze verzamelaar terecht te komen en zich aan het grote publiek te tonen. Het Hollandse Nieuwe-podium in Apeldoorn wordt dit jaar gehost door Gigant, waar de afgelopen jaren al veel lokale bands de kans hebben gehad hun kunsten te vertonen. Deze avond zal er een keur aan nationale nieuwe acts staan. Alle reden om gezellig aan te schuiven dus!

De bands op het Hollandse Nieuwe-podium zijn:

Chris Kok And Civil Union
Dit is de groep rondom singer-songwriter Chris Kok (winnaar Mooie Noten 2011), met invloeden lopend van Radiohead tot Jeff Buckley. Of om 3voor12 te citeren: "Chris Kok is een muzikant in hart en nieren, gaat op in zijn muziek waarmee techniek en gevoel elkaar in harmonie ontmoeten."

Kid Totem

Kid Totem is ontstaan uit de samenwerking van akoestische 'kid' Vincent de Bel (ex-Pop Zavs FFF, The Ticket That Exploded) met 'electro-kid' Rick van der Ree (ElectRick), beiden woonachtig in Amsterdam. Eclectische indierock met een snufje elektronica, die even vaak ontspoort als ingetogen blijft.

NY Fan

Singersongwriter Fanny Bartels is het brein achter de electro-popformatie NY Fan. Voorheen was ze dit voor het succesvolle Australische We Are Fans, tegenwoordig speelt ze met een vierkoppige liveband vanuit Utrecht. NY Fan doet denken aan de New Yorkse Italo scene met een vleugje Moloko. Verwacht strakke beats, vintage synthesizers en hypnotiserende vocals.

Bekijk hier het volledige prgramma van de komende Popronde in Apeldoorn en luister je vast in met de Poprondeverzamelaar.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Gelderland