Op 7 september Popronde traditioneel van start in Nijmegen
 Op 7 september Popronde traditioneel van start in Nijmegen


Hollandse Nieuwe podium wederom in Merleyn

, Redactie 3voor12 gelderland

Op 7 september Popronde traditioneel van start in Nijmegen


Hollandse Nieuwe podium wederom in Merleyn

Redactie 3voor12 gelderland ,


's Lands grootste rondreizende popfestival Popronde gaat zoals elk jaar weer van start in Nijmegen en vindt dit jaar plaats op 7 september. De Popronde wordt groots geopend in Museum het Valkhof, toegankelijk vanaf 19:45 uur.

Eric Corton presenteert deze opening, en tevens de eerste cd-box Tien Jaar Popronde-cd's uitreiken aan Torre Florim (frontman van De Staat). Aansluitend, om 20:00 uur, speelt Leeways. Hierna kun je in diverse cafe’s in de binnenstad vijfenzestig rijzende muzieksterren gaan aanschouwen!

Dit jaar neemt VPRO’s 3voor12 wederom een podium voor haar rekening: het Hollandse Nieuwe podium in Merleyn. Er speelt een drietal bands op dit podium.

John Coffey (22:00 uur)

John Coffey is een Utrechtse band die een rauwe mix van punk, rock-'n-roll en screamo maakt. De band heeft net zijn tweede album opgenomen in Stockholm. Voor de opnames reisde John Coffey naar het noorden om samen te werken met producer Pelle Gunnerfeldt, die eerder albums produceerde voor onder andere The Hives en Refused.Makkie en KrankJoram (23:00 uur)

Kalibwoy noemde ze de toekomst, en Paradiso werd afgebroken in de finale van de Grote Prijs. Makkie levert geniale hiphopteksten en wordt daarbij ondersteund door de dubstep van beatbakker KrankJoram. Toen Joram Letlora (KrankJoram) en Regilio Macnack (Makkie) elkaar via school leerden kennen, volgde vriendschap en daaruit een verrassende muzikale samenwerking. Een jong innovatief duo is ontstaan.Cirque Valentin (0:00 uur)

Cirque Valentin is hét bewijs dat invloeden van the Muppets, The Roots en Michael Jackson in één band kunnen worden gegoten. Een zoektocht om hun ware schaamteloze zelf te ontdekken wordt aan het publiek geserveerd in een rauwe, bombastische en overweldigende show.Bekijk hier het volledige Nijmeegse Poprondeprogramma.

 

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Gelderland