Kort Nieuws: Poetracks, Serge Epskamp en Regiopop Kort Nieuws: Poetracks, Serge Epskamp en Regiopop

Heet van de naald!

, Redactie

Kort Nieuws: Poetracks, Serge Epskamp en Regiopop

Heet van de naald!

Redactie ,

3voor12 gelderland houdt je op de hoogte van het muzieknieuws uit de regio. In deze editie van Kort Nieuws onder meer: Poetracks zoekt talent voor literaire muziekwedstrijd, Muziekcafé Regiopop zoekt bands en Serge Epskamp presenteert nieuw album.

Poetracks Talent: literaire muziekwedstrijd voor jonge Nijmeegse bands en solo-muzikanten

Met de wedstrijd Poetracks Talent worden jonge bands en solo-muzikanten uit Nijmegen gevraagd om een gedicht van de stadsdichter op muziek te zetten. De deelnemers maken kans op optredens in Merleyn en Doornroosje. Vorig jaar ging drummer Florian Bevelander er met de hoofdprijs vandoor. Hij stond de afgelopen maanden op festivals als Music Meeting en de-Affaire. Poetracks Talent is gemodelleerd naar de productie Poetracks, waarbij popmuzikanten een gedicht van een grootmeester op muziek zetten. In voorgaande jaren werkten onder andere Ellen ten Damme, Torre Florim (De Staat) en Blaudzun hieraan mee.

Voor Poetracks Talent zoeken organisatoren Wintertuin, BigMouth en Doornroosje muzikanten uit Nijmegen die niet ouder zijn dan 24 jaar. Alle muziekstijlen zijn welkom: van rock tot jazz, van singer-songwriter tot hiphop. Bands en solo-muzikanten kunnen zich inschrijven via poetrackstalent@wintertuin.nl. Ze krijgen dan het gedicht ‘Je moet niet slapen op de Waalbrug’ van stadsdichter Dennis Gaens toegestuurd en worden uitgedaagd met deze tekst een nieuwe song te maken. De demo van het nummer dient vóór 28 oktober 2012 te worden ingestuurd.

De beste inzenders, gekozen door een vakkundige jury, treden op 13 november op in Merleyn, tijdens de finale van Poetracks Talent. De winnaar van deze avond wint een optreden in Doornroosje tijdens Poetracks, met onder andere Spinvis en Boef en de Gelogeerde Aap op het programma. Dit concert vindt plaats op 23 november en maakt onderdeel uit van het Wintertuinfestival.

Bands gezocht voor Muziekcafé Regiopop!

Om talentvolle en gelouterde bands uit de regio Arnhem/Nijmegen een podium te bieden, wordt op initiatief van Muziekhuis de Kinkel iedere maand Muziekcafé Regiopop georganiseerd. Het concept is simpel: ieder laatste weekend van de maand zullen maximaal drie bands de gelegenheid krijgen om drie kwartier op te treden en het aanwezige publiek te laten horen wat de band in huis heeft. 

In het muziekcafé kunnen bezoekers luisteren naar diverse muziek van bands uit de eigen regio. Bands die ook willen optreden kunnen zich bij Muziekhuis de Kinkel aanmelden door een mailtje te sturen naar info@muziekhuisdekinkel.nl

Muziekcafé Regiopop zal ieder laatste weekend van de maand worden georganiseerd in het muziekcafé van Cultureel centrum de Kinkel aan De Van Ambestraat 1 te Bemmel. De entree is gratis en het café is geopend vanaf 20.30 uur. Meer informatie over Muziekcafé Regiopop en de data waarop het Muziekcafé plaatsvindt, is te vinden op de website (www.muziekhuisdekinkel.nl).

Serge Epskamp presenteert cd OER!

Zaterdag 22 september presenteert de Achterhoekse singer-songwriter Serge Epskamp in Klein Paradiso te Echten zijn nieuwe album: OER.

Deze cd is genoemd naar het buurtschap in het noorden van het plaatsje Ulft, waar Epskamp geboren is. De cd bevat een mix van aanstekelijke Americana, bluegrass, pop en verstilde akoestische pareltjes. Alle liedjes zijn gezongen in het Achterhoeks en geschreven over een periode van 15 jaar. OER is opgenomen en geproduceerd door Serge Epskamp in zijn Casco Songs Studio en gemasterd door de legendarische Darius van Helfteren.

Tijdens de presentatie van de cd OER in Klein Paradiso zal het singer-songwriter duo The Jetfarm het voorprogramma verzorgen. 

Heb je zelf iets gehoord wat in deze rubriek thuis hoort? Laat het ons weten via nieuws@3voor12gelderland.nl

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Gelderland