Programma Club Oddstream compleet - win kaarten!

Nachtprogramma van het multimediafestival Oddstream

Van 26 tot en met 28 oktober vindt de tweede editie van het mutimediafestival Oddstream plaats. Dit jaar is niet de Vasim maar zijn het Valkhofpark en de Lindenberg de locaties waar je van het festival kunt genieten.

Club Oddstream, het nachtprogramma van het Oddstreamfestival met dub, techno, experimental en minimal muziek, is op vrijdag 26 oktober en zaterdag 27 oktober in de Lindenberg vanaf 23:00 uur en gaat door tot 5:00 uur in de ochtend.

Dj’s Cristian Vogel, Byetone, PSYK, ESHU, Julien Mier, Senking, Urkelle en Funkarma en opmerkelijke kunstinstallaties zorgen voor een onvergetelijke beleving van beeld en geluid. Het programma van Club Oddstream is dit jaar extra bijzonder omdat alle dj’s behalve PSYK live-sets spelen. Dit maakt hun sets tot een unieke beleving voor de bezoeker van Club Oddstream.

3voor12 gelderland mag van de organisatie 2x2 kaarten weggeven. Winnen? Beantwoord de volgende vraag:

Wie stond er vorig jaar niet op Club Oddstream:
a. T. Raumschmiere
b. Applescal
c. Byetone

Mail je antwoord naar prijsvraag@3voor12gelderland.nl.

Cristian Vogel

Cristian Vogel, afkomstig uit Chili, is wereldwijd bekend door zijn overweldigende dj- en live-shows en heeft door de jaren heen een omvangrijke status opgebouwd als vernieuwer van elektronische muziek. Zo remixte hij op verzoek van Thom York verschillende nummers van Radiohead. Vogel is niet alleen dj maar ook producer. Dit jaar kwam zijn album The Inertials uit op T.Raumschmieres en Apparats label Shitkatapult. Deze plaat wordt nu al een klassieker genoemd en dat was de perfecte aanleiding om Vogel naar Nijmegen te halen. Cristian Vogels live-set tijdens Club Oddstream staat in het teken van de nieuwe release. Deze spetterende mix van dubstep, ambient en techno wil je gewoon niet missen!

Byetone

Olaf Bender (Byetone) speelde halverwege de jaren tachtig in de experimentele avant-garde groep AG Geige samen met onder meer Frank Bretschneider, met wie hij in 1996 het label Rastermusic oprichtte. Later veranderden zij Rastermusic in Raster Noton, een label waaronder de heren hun eigen muziek en creaties uitbrachten.
Grafische- en videokunst is bij Raster Noton vanaf het begin van essentieel belang geweest. Achter alle videokunst, elke animatie en ieder grafisch ontwerp dat onder het label wordt uitgebracht, zit een gedachte. Als Byetone zet Olaf Bender indrukwekkende live shows met beeld en muziek neer. Minimal techno en gebroken ritmes wisselen elkaar af terwijl abstracte visuals de flow van de muziek kracht bij zetten. Byetone verzorgde onlangs een verpletterende show op de openingsdag van het GOGBOT Festival in Enschede. Wie dit fenomeen heeft gemist kan tijdens Club Oddstream alsnog genieten van deze bijzondere act!

PSYK

Manuel Anós was pas negentien jaar toen hij zijn eerste release uitbracht als PSYK en tekende bij het label MINUS. Inmiddels is hij de hele wereld aan het veroveren met zijn dj-talent. PSYK combineert de diepste, puurste en rauwste techno met house en minimal. Met zijn hypnotiserende ritmes tracht hij zijn hersenspinsels te transformeren tot dansbare beats. Zijn sets zijn innoverend en verrassend. Laat je meevoeren op de hartslag van PSYK tijdens Club Oddstream!

Senking

Jens Massel (Senking) is sinds 1999 verbonden aan het Duitse Raster Noton label waar hij onlangs het album Pong en de imponerende 12″-releases Tweek en Dazed uitbracht. De muziek van Senking kan het beste omschreven worden als downtempo minimal, met hele diepe, zware bassen. Het is een tegenhanger van de populaire, harde dubstep die vandaag de dag zo in trek is. Senking gaat laag, heel laag. Live speelt hij met beeld en geluid en zal hij met zijn set de aanwezigen steeds verder in beweging brengen, maar vooral laten voelen hoe fijn en mooi de laagst voelbare frequenties ervaren kunnen worden.

Urkelle

Steve Mensink is een muzikaal wonder met Nijmeegse roots. Onder vele namen overspoelt hij ons met de mooiste releases. Steve Mensink op Wolfskuil Records, Frits Wentink op Triphouse, Felix Lenferink op Fourth Wave en Shipwrec en Urkelle op Lomechanik. Als laatstgenoemde zal hij een live-set geven tijdens Club Oddstream. Hierbij maakt hij zoals altijd gebruik van de meest bizarre selfmade midi-controllers. Urkelle brengt zeker geen kant en klare dansmuziek, maar daagt uit door een geheel eigen visie op compositie van muziek en gebruik van geluid.

Funckarma

De broers Don en Roel Funcken brengen sinds eind jaren negentig elektronische muziek uit op labels als Djak-Up-Bitch (DUB), SKAM, Ad Noiseam, Thin Consolation en Shipwrec. Funckarma blijft met de tijd meegaan en brengt nog steeds nieuw materiaal uit waarmee tijdens Club Oddstream een fantastische live-show neergezet wordt. Funckarma is in staat ieder willekeurig genre te vertalen naar hun eigen typische en complexe structuren: IDM, dubstep, electro, drum ’n bass. In hun live-sets worden deze genres opgeslokt en vermalen tot nieuwe materie, die op uiterst zorgvuldige wijze wordt verwerkt in geheel unieke composities. Alles wat je al kende, wordt samen weer iets nieuws tijdens Funckarma op Club Oddstream!

Julien Mier

Tijdens de eerste editie van Oddstream werd het ongekende talent van Mier al duidelijk. Door een bijzonder optreden tijdens de Nijmeegse kunstnacht in 2011 en releases op Lomechanik en Shipwrec is er een heuse band ontstaan tussen de dj en de stad. De muziek van Mier wordt gekenmerkt door heel precieze en fijngevoelige composities. Naar eigen zeggen is de muziek die hij maakt zijn handtekening: een futuristische waterval, een melancholisch verhaal en dromerige melodieën. Reis met Julien Mier mee de nacht door tijdens Club Oddstream!

ESHU

ESHU werd in 2011 opgericht in Nijmegen. Met een crew bestaande uit verschillende talentvolle dj’s timmeren zij inmiddels wereldwijd hard aan de weg. Zij hebben al verschillende digitale en vinyl-releases op hun naam staan en zijn bekend om hun spraakmakende live-sets. Met het techno-hart op de juiste plaats schuwen ze de diepte en het experiment niet. Speciaal voor Oddstream zullen Roger Gerressen, Jocelyn Abell en Daniël Lekatompessy een experimentele live-set neerzetten, waarin grenzen worden opgezocht en overschreden.
ESHU kan het best omschreven worden als een abstracte en experimentele benadering van elektronische muziek met flarden techno. Niet onbelangrijk: aan het eind van de avond zal Alex Jansen als kers op de taart een dj-set geven vol soulful house en techno, zoals we dat van hem gewend zijn. Kortom: dit wordt een gezellig feestje!