MrMunchkin Remix: Gelderse muziek vanuit een andere invalshoek

Naast live streams nu ook remixes uit studio MrMunchkin

Redactie ,

Vandaag kwam er al een remix online van Infernal Machine van Fruit of the Original Sin. De komende tijd volgen nog remixes van Geiser, Dead Neanderthals, en nog veel meer! Al deze remixes komen uit de studio van Marlon Wolterink, ook bekend als MrMunchkin. We spraken Marlon over het hoe en waarom van dit project.

De afgelopen maanden werd in de MrMunchkin-studio hard gewerkt aan remixes van Dead Neanderthals en Geiser, twee Gelderse acts die al een tijdje aan de weg timmeren. Ook de remix van Fruit Of the Original Sin’s Infernal Machine is af. Wolterink: "Tijdens het maken van de remix had ik veelvuldig contact met Freek van Fruit of the Original Sin en hij kwam met het idee om alle remixen onder één noemer uit te brengen. Aangezien ik er twee in voorbereiding heb van Automatic Sam en Shaking Godspeed is het plan er een Gelders project van te maken.”

MrMunchkin is al gestart met live streams vanuit zijn studio in samenwerking met Behind the Corner en 3voor12 gelderland. Maandelijks komt er een act uit de Achterhoek naar Winterswijk om daar in de studio een optreden te doen dat live gestreamed wordt. Daar komt dit nieuwe project vanuit de studio van Wolterink bij. "De laatste paar jaar gebeuren er hele leuke nieuwe muzikale dingen in Gelderland en hiermee wil ik dat nog eens extra onderstrepen. Voor de geremixte artiest is dit een mogelijkheid om te laten horen hoe hun muziek vanuit een andere invalshoek kan klinken zonder dat het voor hen meteen een stijlbreuk of iets dergelijks is. Ik probeer voor elk nummer een coole invalshoek te vinden die niet in een van te voren vastliggende stijl te proppen is. Eén plus één is tenslotte nog altijd drie!

3voor12 gelderland heeft een speciale pagina gemaakt met de remixes en het hoe en waarom per remix. De eerste drie hebben het levenslicht al gezien; de remixes van Automatic Sam en Shaking Godspeed zijn in voorbereiding. "Het plan is om een jaar lang elke maand een nummer van een act uit Gelderland te remixen en straks dus een compilatie aan te kunnen bieden van twaalf nummers. Mochten er bands zijn die het tof vinden om een van hun nummers te laten remixen, dan kunnen ze contact met me opnemen. Het zou mooi zijn als ik de vaandeldragers van de alternatieve muziek uit Gelderland, de Staat, ook nog mag remixen.

Beluister in het dossier MrMunchkin Gelderse remixes alle tot nu toe verschenen remixes.