Kort nieuws: Kunstbende, Ramblin' Rose, Westerwoord, hiphop-jazz-crossoverproject

Heet van de naald!

Redactie ,

3voor12 gelderland houdt je op de hoogte van het muzieknieuws uit de regio. In deze editie van Kort Nieuws onder meer: Kunstbende zoekt talenten, Ramblin' Rose-programma bekend, Westerwoord-minitape gratis te downloaden en stichting PAN zoek hiphoppers.

Kunstbende zoekt jonge creatieve helden

Interesse in dans, dj, expo, fashion, film en animatie, muziek, taal of theater en performance? En ook nog eens tussen de 13 en 18 jaar oud? Schrijf je dan nu in voor Kunstbende. Wellicht win jij één van de voorrondes en sta je zaterdag 29 juni op het podium van de Melkweg tijdens de landelijke finale. Inschrijven kan via www.kunstbende.nl.

In 2013 wordt Kunstbende voor de 23ste keer georganiseerd. In maart, april en mei vinden de dertien regionale voorrondes plaats. Hou voor precieze data de komende weken kunstbende.nl in de gaten. De winnaars van deze voorrondes plaatsen zich voor de finale van Kunstbende op 29 juni in de Melkweg Amsterdam. Het thema van Kunstbende 2013 is ‘Helden’.

Ramblin' Rose heet gewassen

Voor de derde keer sluit Doornroosje samen met Nijmegen rock city het Nijmeegse rockseizoen. In 2012 eindigt het rockjaar met een korte maar krachtige knal. Through the Struggle, Basilisk en Bandito presenteren hun muzikale antwoord op de vraag wat rockmuziek in Nijmegen betekent.

Tijdens Ramblin' Rose presenteert Basilisk de ep The Original Stoner en geeft tevens de allereerste show. Basilisk is een formatie die is ontsproten uit de smerige ondergrond van de Nijmeegs/Arnhemse metal- en rockscene. Zelf omschrijft de band de muziek als hard, vies en onverbiddelijk. De eerste zestig betalende bezoekers krijgen het schijfje gratis.

Westerwoord-minitape gratis te downloaden

Ter gelegenheid van de allereerste hiphopshow van Westervoort, Westerwoord, is er een minitape uitgebracht. Anders Niemand, Discipline & Rather Real en Lentje & Asae bieden een aantal van hun tracks gratis ter download aan! 

De tape is hier te downloaden.

Gezocht: talent voor Hiphop-jazz-crossoverproject

Na drie succesvolle hiphopprojecten, Proef!, Keizersnede en Class Dismissed, neemt stichting PAN dit jaar het initiatief voor de slagroom op de taart: een crossover tussen de beste hiphop en de beste live jazz!

PAN zoekt de grootste hiphoptalenten, zowel rappers als producers, uit Gelderland en Overijssel, die zin hebben om het komende jaar aan de slag te gaan met professionele hiphopartiesten en jazzmuzikanten om een crossoveralbum te maken, op te nemen en ermee op tour te gaan! Als deelnemer aan dit project neem je een jaar lang wekelijks deel aan bijeenkomsten en repetities. Je krijgt er een serie masterclasses van grote hiphopnamen, veel ervaring, uitbreiding van je netwerk en contacten, samenwerking met grote namen uit de hiphop- en jazzwereld en een grotere naamsbekendheid als artiest voor terug.

Denk jij dat jij voldoende talent en inzettingsvermogen hebt, meld je dan vóór 5 november aan door een mail te sturen naar hiphop-jazz@hotmail.com.