Kort nieuws: Dinosaur Jr., Sieneke, PopSport en muzikanten gezocht

Heet van de naald!

Redactie ,

3voor12 gelderland houdt je op de hoogte van het muzieknieuws uit de regio. In deze editie van Kort Nieuws onder meer: concert van Dinosaur Jr. uit 1987 in Doornroosje verschijnt op plaat, Oostpool zoekt muzikanten, inschrijving PopSport gestart, Sieneke gaat trouwen.

Jonge muzikanten gezocht voor voorstelling van Toneelgroep Oostpool en Introdans

Toneelgroep Oostpool en Introdans zijn op zoek naar muzikanten van 15-19 jaar voor de voorstelling Giselle. Dit is een professionele voorstelling vol toneel en dans, gemaakt door veertig jongeren, actrice Juul Vrijdag en danseres Karin Lambrechtse. De audities zijn inmiddels gestart, maar aanmelden kan nog tot 27 oktober 2012. Giselle is in de meivakantie van 2013 te zien in Huis Oostpool in Arnhem.

Er is behoefte aan allerlei verschillende muzikale disciplines. Ben je bijvoorbeeld een talentvolle turntablist, cellist, drummer of bespeel je de contrabas met verve? Stuur dan een e-mail naar marti@toneelgroepoostpool.nl of meld je aan via www.toneelgroepoostpool.nl. Naast muzikanten, kunnen ook jonge acteurs, dansers, zangers en vormgevers (decor en kostuums) zich nog aanmelden. De audities zijn al in volle gang, dus wees er snel bij. Vanaf zaterdag 27 oktober tot mei 2013 wordt er op 25 zaterdagen of woensdagavonden gerepeteerd in Arnhem.

Sieneke ten huwelijk gevraagd

De Nijmeegse zangeres Sieneke gaat trouwen. Haar vriend Jan ging in Turkije op de knieën, zo liet de zangeres aan Shownieuws weten. Sieneke is in Turkije voor opnames van het programma Hart voor Muziek.

Concert Dinosaur Jr. in Doornroosje uit op vinyl

Deze maand is het 25 jaar geleden dat You’re Living All Over Me van Dinosaur Jr. uitkwam. In plaats van de uitgekauwde re-releases die je de laatste jaren om je oren vliegen pakt platenlabel Merge het net even iets anders aan. 29 November komt namelijk 'Chocomel Daze (Live 1987)' uit. Niets bijzonders tot zover, maar deze show is opgenomen in het Nijmeegse Doornroosje! De plaat komt uit op vinyl in een gelimiteerde serie van 2.000 stuks.

J. Mascis heeft goede herinneringen aan deze show: "We were young on our first Euro tour. It was amazing to get hotels and food. We were treated a million times better than we were used to in the states. And only driving like 45 minutes a day to the next Dutch town. Good times."

PopSport geeft beginnend Poptalent de kans

PopSport is een coachingstraject voor beginnend Gelders poptalent en maakt jonge muzikanten wegwijs in de 'popbizz'. Voor rock, hiphop, singer-songwriter en alles er tussenin.

PopSport richt zich op beginnende (school-)bands. Dus jonge kids die graag een band beginnen of in een band spelen en honger hebben naar het podium. Dit kunnen schoolbands zijn maar ook bands die door vrienden op school opgericht zijn of bands op de muziekschool. Er zijn genoeg voorbeelden te noemen van bands waarvan de basis op school ontstaan is. De Staat, Go Back To The Zoo, Roosbeef, DeWolff en ga zo maar door.

Met steun van een bandcoach en door deelname aan een flink aantal workshops door professionele muzikanten doen de bands de nodige kennis en ervaring op die nodig is om een heuse band te worden en daadwerkelijk de planken op te kunnen. In een band spelen, daar komt nogal wat bij kijken namelijk. Zo leren bands promotie te maken voor zichzelf, optredens regelen en gaan de studio in om een demo te maken. Er is ook een provinciale showcase waar de deelnemers in een popzaal spelen voor een groot publiek. En een aantal muzikanten gaat naar Kytopia, het creatieve broeinest van Kyteman voor een workshopdag.

Het aantal plekken is beperkt dus snel inschrijven is het devies. Uiteraard kiezen we voor zoveel mogelijk regionale/provinciale spreiding. Het traject start in januari 2013 en loopt door tot ongeveer half april. De eerste kennismakingsbijeenkomst vindt plaats in de kerstvakantie. Deelname aan PopSport kost 100 euro per act. Hiervoor krijg je voor ongeveer 2.000 euro aan workshops, studio, coaching enzovoort.

Bands en acts kunnen zich aanmelden via deze link.