Geiser – Pilgrim Remix

Marlon Wolterink van Mr Munchkin Studio's uit Winterwijk maakt op regelmatige basis een remix van een bestaand nummer van een Gelderse act. Deze keer is het nummer Pilgrim van Geiser aan de beurt. Marlon legt het hoe en waarom van deze remix uit!

Voor het maken van de remix had ik al vrij snel een duidelijk idee waar de remix heen zou gaan. Pilgrim -> mystiek -> monniken. Na wat speuren, kwam ik de gamelan-loop tegen.

Om het mystieke te benadrukken wilde ik een klok hebben. Daarvoor heb ik twee cowbells (!) opgenomen, enorm naar beneden gepitched en gelayerd. Dat werd de basis van de remix.

Geiser stuurde me de originele sporen om te gebruiken in mijn remix. Daarvan heb ik uiteindelijk een beetje gitaar, een beetje bas en de leadzang gebruikt voor Pilgrimage.
Het origineel staat in een tempo van 120 BPM. Om het geheel iets slepender te laten klinken, heb ik het vertraagd naar 110 BPM. Dit had een aantal gevolgen en was één van de redenen om alle drums opnieuw te doen.

Om het mystieke en het monnikengevoel nog meer te benadrukken heb ik voor de remix een koor ingezongen, bewerkt en gebruikt. De nadruk lag op een soort keelzang en het hele lage, de baszang.

Voor alle smerige synths heb ik weer een beroep gedaan op mijn oude vertrouwde plugins Massive en Ohmicide.