De concerttips voor deze week

Aurora Infernalis, Mannheim, Oddstream en Club 7!

redactie ,

Aan optredens is geen gebrek in Gelderland. Soms zie je letterlijk door de bomen het bos niet meer. 3voor12 gelderland helpt je graag op weg voor de komende week. Hieronder onze tips!

woensdag 24 oktober | Mannheim, Zechs Marquise | Willemeen | Arnhem

Zechs Marquise werd in 2003 in El Paso opgericht. In 2008 werd het eerste studio-album uitgebracht, Our Dedicated Stranded Nightmare. Hierna zijn de muzikanten door de VS gaan touren waarbij ze lieten zien dat ze een formidabele live-act neer konden zetten. In 2011 verscheen het tweede album, Getting Paid. Inmiddels zijn de mannen druk bezig ook Nederland te veroveren. Marcel Rodriguez-Lopez is de drummer van de band en inderdaad het jongere broertje van Omar Rodriguez Lopez, bekend van oa At The Drive-In en The Mars Volta. Marcel heeft op vijf Mars Volta albums meegespeeld en is regelmatig mee geweest op tour. Nu is het tijd voor zijn eigen band Zechs Marquise. Verwacht veel Afro's en lekkere freakrock.

Daarnaast laat het Nijmeegs/Arnhemse Mannheim zich voor het eerst live zien! Wat je kan verwachten, kun je hier lezen.

Meer info en voorverkoop

zaterdag 27 oktober | Club 7 | LUX | Nijmegen

Elke laatste zaterdag van de maand schuiven ze de stoelen van de theaterzaal aan de kant voor dé dansavond van LUX: Club 7! Dansen tot je erbij neervalt op steeds wisselende muziekstijlen.

Club 7 start dit jaar fris met nieuwe dj’s JM Jackmaster en Slowpoke naast founding father Leroy Rey. In wisselende combinaties en met verrassende gast-dj’s zorgen zij er iedere maand voor dat jij een fantastische avond hebt. Verwacht een verrassende, zwoele nacht vol kontschuddende funk, disco, hiphop, house en meer! Op zaterdag 27 oktober verzorgen de dj's Slowpoke en Rubix de muziek van de avond.

Slowpoke is een van Nederland's meest veelzijdige en swingende dj's. Met zijn brede, dynamische en verassende sets draait hij op festivals als Lowlands, Zwarte Cross en de-Affaire en is hij resident dj in onder andere Doornroosje en het Burgerweeshuis. Ook maakt hij samen met Erik Grey als Scrambled al jaren de indiedansvloeren onveiling. Zijn devies: alles in de blender met een frisse, verrassende cocktail met een flinke bite als resultaat.

Rubix is een top-dj wiens opwindende stijl geschikt is voor alle dance-generaties. Rubix begon zijn carrière toen hij 18 jaar oud was. Hij draait in topclubs over de hele wereld en is resident-dj van de bekende GirlsLoveDJs-feesten. Rubix’ sets hebben alles van nu-disco tot house en van hiphop tot dubstep. Denk A-Trak, Malente, M.I.A., Todd Terje en Aeroplane en veel meer lekkere grooves. 

Club 7, iedere laatste zaterdag van de maand, 23.00 - 04.00 uur, voorverkoop € 7,50 / aan de deur € 8,50

26 - 27 oktober | festival Aurora Infernalis | Luxor Live, Willemeen | Arnhem

Voordat je het weet breekt het magische jaargetijde weer aan. Herfst presenteert haarzelf in al haar glorie, de bladeren van de bomen verwelken, verkleuren en sterven langzaam. Dit is de tijd van Aurora Infernalis. Dit festival vindt plaats op een paar koude, magische donkere avonden in het bosrijke Arnhem.

Het Concept
Atmosferische authentieke donkere metal, gepresenteerd in een meer dan passende setting. De underground-zaal Willemeen en het prachtige poppodium Luxor Live. Verwacht exclusieve Benelux optredens en soms zelfs een 'once in a lifetime'-ervaring, zoals het optreden van Covenant in 2011. Het Aurora Infernalis festival wordt georganiseerd door underground maniacs voor underground maniacs.

Meer info en voorverkoop

Doe mee met de essay-prijsvraag