De concerttips voor deze week

Kunstnacht, Popronde Arnhem, Use of Ashes en Quit is the New Loud!

redactie ,

Aan optredens is geen gebrek in Gelderland. Soms zie je letterlijk door de bomen het bos niet meer. 3voor12 gelderland helpt je graag op weg voor de komende week. Kortom, onze tips!

donderdag 11 oktober | Man From The South en Gary Thomas | bibliotheek | Wageningen

Op donderdag 11 oktober wordt in Wageningen wel een heel bijzondere avond georganiseerd, waarbij Popcultuur Wageningen en Café De Overkant nauw samenwerken. Achtereenvolgens wordt een programma neergezet met een sterke nadruk op nieuw poptalent.

Allereerst treden in de openbare bibliotheek (de bblthk) twee singer-songwriters op in de succesvolle concertserie Quiet is the New Loud! van Popcultuur Wageningen. Voor deze avond staan Man From The South en Gary Thomas geboekt, beiden afkomstig uit “het zuiden”. Man From The South is het alter ego van singer-songwriter Paul van Hulten uit Eindhoven, vandaar zijn artiestennaam. Hij maakt fraaie, licht melancholische folksongs (á la Wovenhand) die je gegarandeerd meeslepen. Zijn debuutalbum Koblenz gooide al hoge ogen. Gary Thomas komt pas écht uit het zuiden: deze singer-songwriter uit Kaapstad, Zuid-Afrika trakteert Wageningen op een akoestische set. Gary heeft in zijn thuisland al de nodige bekendheid verworven en wil nu Europa met zijn muziek kennis laten maken.

Daarna wordt de avond vanaf een uur of 22:30 vervolgd in Café De Overkant waar de Nederlandstalige singer-songwriter Uinko Eerenstein en de drone folk-band Spilt Milk optreden. In de nummers van Uinko Eerenstein vind je zowel een lach als een traan. Zeer aanbevolen voor liefhebbers van Jaap Fischer en Leonard Cohen. Afsluiter van de avond Spilt Milk heeft inspiratie gehaald uit de gedichten van de Amerikaan Wallace Stevens (1879-1955). Onder de naam Carnet de Voyage maakten ze dit jaar een album met acht nummers vol met sterren, zonsondergangen, landschappen en rivieren. Spilt Milk's drone folk interpretaties van de gedichten beloven een bijzondere ervaring te zijn!

vrijdag 12 oktober | Use of Ashes | Merleyn | Nijmegen

Na een lange periode waarin er vrijwel niets werd vernomen van de oer-Nijmeegse psychedelische folkband Use Of Ashes, is het trio sinds 2008 weer helemaal terug. In dat jaar verscheen het eerste deel van de triologie White Nights op het platenlabel Tonefloat. Deze week verscheen het laatste deel van de triologie en ter promotie speelt Use of Ashes vrijdag 12 oktober in Merlyen. Labelgenoot Polar Twins zal het voorprogramma verzorgen. De entree is tien euro, maar hiervoor mag je weer of de nieuwe cd van Use of Ashes of van Polar Twins mee naar huis nemen. Kat in het bakkie dus.

meer info en voorverkoop

zaterdag 13 oktober | diverse artiesten | binnenstad Nijmegen

Zaterdag 13 oktober is de aftrap van het nieuwe culturele seizoen met de Nijmeegse Kunstnacht. Vanaf 20:00 vinden er op diverse plekken in Nijmegen optreden plaats van artiesten. Wat dacht je van Dead Neanderthals in Extrapool. Of Aafke Romijn in Etage de Derde Wal? Pak die paraplu bij de hand, ga aan de wandel en ontdek nieuwe artiesten en nieuwe locaties.

zaterdag 13 oktober | Geldersch Metal Treffen | Willemeen | Arnhem

Het Geldersch Metal Treffen is dé jaarlijkse borrel voor de metal- en rockliefhebbers uit Gelderland en omstreken in Willemeen. Anders dan andere festivals staat het ‘treffen’ centraal in het profiel van het evenement. Ontmoeting en gezelligheid, met daarnaast goede bands uit het genre, is waar het om draait.

Dit jaar zullen in Willemeen de volgende bands optreden: Carach Angren, I Chaos, Collision, Wicked Mystyc, Monvolland, Erebus, Disintegrate, Witchtower, Kingdom of Salvation, Victimizer en Skeletor

Meer info en voorverkoop