De concerttips voor deze week

Club 3voor12 gelderland in Wageningen en Arnhem!

redactie ,

Aan optredens is geen gebrek in Gelderland. Soms zie je letterlijk door de bomen het bos niet meer. 3voor12 gelderland helpt je graag op weg voor de komende week. Hieronder onze tips!

11 november | Rue Royale & Kim Janssen | Trianon | Nijmegen

Het Amerikaans-Engelse folkduo Rue Royale werd in 2006 in Chicago opgericht. Op de tweede avond van hun allereerste tour in Europa in 2008 speelde ze een huiskamer show in Groningen met de singer-songwriter Kim Janssen.

Beide acts zijn sinds die avond nooit gestopt met toeren. Kim Janssen bracht snel daarna zijn solodebuut uit en sloot zich aan bij The Black Atlantic. In verschillende formaties trok hij door Europa, de VS en zelfs China. De leden van Rue Royale verkochten hun huis in de VS en verhuisden naar Nottingham om vanuit daar fulltime door Europa te kunnen toeren.

Onlangs verscheen de prachtige opvolger van Rue Royale, Guide to An Escape, (waar Kim ook op te horen is) en van Kim Janssen, Ancient Crime, een orchestrale conceptplaat over zijn tijd op een Britse kostschool in Azië.

In november brengen beide acts samen, ondersteund door een achtkoppige band, in een handvol steden in Nederland een speciale set ten gehore.

10 november | Grassmoawer & Kalio Gayo | The Stage | Arnhem

De maaigrage tuinmannen van Grassmoawer komen The Stage weer eens goed bemesten en leggen hun noeste arbeid live vast. Wat je mag verwachten? Tomeloze Klezmer/Balkan punkrock, met ook nog de nodige folk- en countryinvloeden. Negen muzikanten die met gitaar, bas, drums, viool, klarinet, accordeon en koperblazers, een pompend feest bouwen. Jij kan ook op de liveopname van dit concert terechtkomen. Het enige wat je ervoor moet doen is naar The Stage komen en heel hard meezingen!

Gewapend met onherkenbare snaarinstrumenten, een accordeon, een koebel en ander slagmateriaal doorbreekt Kalio Gayo barrières. De muziek kruist folk met ska, via punk naar reggae. De drie frontvrouwen laten je meebrullen in een taal die je niet kent, de taal van een plek ten oosten van je fantasie.

Kalio rockt op z’n folks met lak aan tradities… Maar altijd met het liedje als uitgangspunt. De band maakt een geweldig feest met een enorme lading energie, open voor alles wat voorbij komt. Kalio danst van Belgrado naar Biddinghuizen tot Bogota op haar eindeloze muzikale zwerftocht en verbaast zich erover hoe klein de wereld eigenlijk is.

9 november | Muziekkliniek | Merleyn | Nijmegen

Stichting Promotie Amateurmuziek Nijmegen (PAN) en Oefenruimtes Nijmegen hebben de handen ineengeslagen. Onder de naam Muziekkliniek is een nieuwe tweemaandelijkse avond in het leven geroepen om de (amateur)muziek in en rond om Nijmegen een extra impuls te geven.

Elke Muziekkliniekavond begint met een workshop, masterclass of een panel met deskundigen uit de muziekwereld. Elk onderwerp dat met het muzikant zijn te maken heeft (zoals: techniek, pr, organisatorische en zakelijke kanten) komt aan bod. Daarbij biedt Muziekkliniek bands van Oefenruimtes Nijmegen een professioneel podium om ervaring op te doen.

De Weg Naar Succes is een panel die verschillende kanten uit muziekscene belicht en bestaat uit:
- Pieter Holkenborg is zanger-gitarist Automatic Sam en werkzaam bij festival Zwarte Cross
- Bidi van Bidi-Bookings is boeker en agent van onder andere The Devil's Blood en Vanderbuyst
- Tim Gaal is programmeur bij podium Perron 55 in Venlo
Zij behandelen vraagstukken zoals: welke valkuilen kun je tegenkomen, hoe kun je je doelstellingen bereiken, hoe kom je in het vizier van boekers en programmeurs? Kortom: welke strategie kun je toepassen om je doelstellingen als muzikant of band te bereiken?

De avond wordt afgesloten met de Nijmeegse band Calling Twice. Calling Twice is een indierockband die zich vooral concentreert op covers, met in de toekomst de wisseling naar eigen werk. De band is vernoemd naar een lokale kroeg in Nijmegen genaamd TweeKeerBellen.