Kort nieuws Kort nieuws

3voor12 gelderland houdt je op de hoogte

, redactie 3voor12 gelderland

Kort nieuws

3voor12 gelderland houdt je op de hoogte

redactie 3voor12 gelderland ,

3voor12 gelderland houdt je op de hoogte van het muzieknieuws uit de regio. Deze editie onder meer: bowlen met bandjes, nieuw werk van The Sin Committee, oordopjes met korting en Automatic Sam.

Nijmegen Rock City Bowling
Op 18 mei is het weer tijd voor Rock City Bowling: het jaarlijkse excuus voor rockminnend Nijmegen om lelijke schoenen aan te trekken en samen een balletje te gooien en een biertje te drinken.Tussen de ballen door spelen met gevaar voor eigen leven twee bands op de baan. Barbarella en Audio Outrage proberen met hun muziek de kegels om te blazen. Kaartjes zijn te bestellen via de site. Je kunt ook je eigen team opgeven.

Livestream vanuit MrMunchkin Studios
Zondag 20 mei is de eerste aflevering van een maandelijkse reeks livestreams van opnamesessies in Marlon Wolterinks MrMunchkin Studios. Iedere maand bezoekt een act de studio en kun jij daarbij zijn zonder van huis te hoeven. De aftrap komt voor rekening van Roken is Dodelijk en via 3voor12 gelderland kun je live meegenieten.

Nieuwe track van The Sin Committee
De Nijmeegse progressive-metalband The Sin Committee is terug van weggeweest. Na de release van hun goed ontvangen album Confess is het een tijd stil geweest rond de heren. Nu zijn ze terug met een voorproefje van een later dit jaar te verschijnen nieuwe plaat. Luister hier naar World Without End.

Namen, namen, namen
De afgelopen dagen brachten diverse festivals naar buiten wie er komen spelen. Huntenpop presenteert Lacuna Coil en Blood Red Shoes, Appelpop Racoon, de-Affaire onder andere Zola Jesus en Mozes and the First Born. Wil je een volledig overzicht? Check dan onze festivalpagina.

Bescherm je oren tijdens Fortarock
Fortarock werkt samen met Noizezz om het festivalpubliek te wijzen op het gevaar van gehoorbeschadiging door harde muziek en geluiden. Als bezoeker van Fortarock krijg je twintig procent korting op een setje gehoorbeschermers.

Automatic Sam op tour naar Groot-Brittannië
Automatic Sam doet van 31 mei tot en met 4 juni vijf shows in Groot-Brittannië met het uit Liverpool afkomstige The Cubical. De tour gaat langs Leeds, Liverpool, Wales en Sowerby Bridge. Twee jaar geleden haalden de jongens van Automatic Sam het Britse The Cubical naar Nederland voor een tour, nu nodigt The Cubical op zijn beurt het Nijmeegse viertal uit in Groot-Brittannië.

Open dag van de Jacobiberg Popschool
Zondag 20 mei vindt de open dag van de Jacobiberg Popschool plaats. Ook dit jaar is er een breed scala aan optredens van leerlingen uit verschillende disciplines in verschillende samenstellingen.
De Popschool van de Jacobiberg geeft niet alleen les in bas, drums en gitaar. Ook voor saxofoon-, piano en zangles kun je er terecht. Er zijn solo-, duo- en groepslessen. Voor zang en gitaar worden ook korte beginnerscursussen gegeven. Tijdens de open dag kun je je inschrijven voor een gratis proefles. Twijfel je over het nemen van muziekles? Kom op 20 mei een kijkje nemen op de Jacobiberg.
De Jacobiberg Popschool is al meer dan tien jaar een begrip in Arnhem, met name door de hedendaagse aanpak: geen stoffige theorie of klassieke les, maar werken met de muziekstijl die jij zelf wilt leren. Dus wil je pianoles omdat je Alicia Keys te gek vindt, dan hoef je niet te beginnen met Beethoven. Wil je gitaarles omdat je fan bent van de Foo Fighters, dan hoef je niet eerst op de Spaanse akoestische gitaar te spelen maar mag je meteen een elektrische gitaar ter hand nemen. Maar wil je juist muziektheorie of notenschrift studeren, dan kan dat natuurlijk ook.
De open dag duurt van 13.00 tot 17.00 uur. Locatie: Popcentrum Jacobiberg aan de Thomas à Kempislaan 15 in Arnhem. De toegang is gratis.

Heb je nieuws over festivals, acts, zalen in Gelderland? Mail naar nieuws@3voor12gelderland.nl

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Gelderland