3voor12 gelderland tipt: Sepultura in Gigant Apeldoorn

win kaarten voor deze exclusieve show

redactie ,

3voor12 gelderland tipt het exclusieve optreden van het Braziliaanse Sepultura in Gigant Apeldoorn en geeft 1x2 kaarten weg! Sinds 1984 timmert deze metalband met groot succes aan de weg en in 2011 kwam één van hun meest gewaardeerde albums uit: Kairos. Sepultura speelt op vrijdag 8 juni met The Lucifer Principle in het voorprogramma in de popzaal van Gigant.

In de vroege jaren tachtig zouden vele mensen de schouders hebben opgehaald bij het idee van een Braziliaanse metalband. Dat veranderde in 1989, met de release van Beneath the Remains: een instant thrash metal-klassieker. De band die in 1984 in Belo Horizonte werd opgericht, brak door met hun toen alweer derde album. Daarna stapte Max Cavalera uit de band om Soulfly te vormen. Gelukkig betekende dit niet het einde van Sepultura, ze vonden in Amerikaanse frontman Derrick Green een waardige opvolger.

Inmiddels zijn ze dertien albums verder. Het recente Kairos (2011) is één van de meest gewaardeerde tot nu toe. Hierop staat veel werk dat refereert aan de vroegste periode van de band: bruut en primitief, maar nog steeds geweldig gespeeld. Als tussenstop tussen festivals in Zweden en Frankrijk is 'Apeldoorn' hun enige clubshow in Nederland! Als echte liefhebber van thrash metal is dit optreden dan niet te missen!

Wil je er gratis bij zijn? Dat kan, want wij mogen 1x2 kaarten weggeven aan een inzender die op onderstaande vraag het juiste antwoord weet.

Hoe heet de broer van Max Cavalera en tevens oud-bandlid van Sepultura?
A: Mini
B: Igor
C: Ivan

Stuur je antwoord voor donderdag 7 juni 11.57u naar prijsvraag@3voor12gelderland.nl