3voor12 gelderland tipt Helmet

Win kaarten voor het concert op 28 maart in Doornroosje!

Helmet staat op woensdag 28 maart in Doornroosje Nijmegen en zal het album Meantime ten gehore brengen. Het is tevens de enige Nederlandse show. Door deel te nemen aan deze prijsvraag maak je kans op twee kaarten voor het concert in Doornroosje!

Eind jaren 80 zorgde de New Yorkse band Helmet voor een schokgolf in heavymetal-land: niet alleen qua muziek maar ook qua uiterlijk. In plaats van langharig en zwartgekleed, zagen de bandleden er strak en clean uit. Helmet combineerde postpunk à la Sonic Youth en Killing Joke met ritmes en harmonieën die eigen zijn aan jazz. Een gezonde dosis agressie en intelligente noise zijn Helmets handelsmerken. De albums Strap It On, Meantime, Betty en Aftertaste behoren tot het collectieve post-hardcore-geheugen. Van 1998 tot 2004 verdween Helmet enkele jaren van het podium, maar nadien bracht de band weer drie platen uit: Size Matters, Monochrome en het in 2010 verschenen album Seeing Eye Dog. 

Op 28 maart zal Helmet het album Meantime ten gehore brengen en de kans is groot dat er meer klassiekers de revue passeren. Vaste support op de Europese tournee van Helmet is Fighting With Wire. Dit Noord-Ierse trio verstaat het rockidioom: songs schrijven en veel live spelen. Aanrader voor liefhebbers van Biffy Clyro, Foo Fighters en Hüsker Dü.
 
Prijsvraag
Wil jij twee tickets winnen om te zien of Helmet de Meantime-klassiekers nog onder de knie heeft? En ben je benieuwd naar de nummers die verder nog de revue zullen passeren? Beantwoord dan de volgende vraag en maak kans op twee van de tweemaal twee toegangskaarten voor het optreden op woensdag 28 maart.
 
Hoe heet de frontman van Helmet?
 
Mail het antwoord vóór maandag 26 maart 23:57 uur naar: prijsvraag@3voor12gelderland.nl