3voor12 gelderland tipt: The Brian Jonestown Massacre in Doornroosje 3voor12 gelderland tipt: The Brian Jonestown Massacre in Doornroosje

Win kaarten voor dit optreden!

, Redactie 3voor12 gelderland

3voor12 gelderland tipt: The Brian Jonestown Massacre in Doornroosje

Win kaarten voor dit optreden!

Redactie 3voor12 gelderland ,

Vrijdag 29 juni speelt The Brain Jonestown Massacre in Doornroosje en 3voor12 gelderland geeft kaarten weg voor dit optreden! Eind april verscheen het nieuwe album getiteld Aufheben. Het werd opgenomen in Studio East, een voormalige Oost-Duitse radiostudio in Berlijn. Volgens het enige vaste bandlid Newcombe is het oude vertrouwde geluid van de band te horen in combinatie met Oosterse invloeden.

The Brian Jonestown Massacre groeide langzaam maar zeker uit tot een van de meest invloedrijke psychedelische rockbands van de Verenigde Staten. De uit San Francisco afkomstige band begon in de vroege jaren ’90. Sindsdien zijn er minstens veertig bandleden doorheen gegaan en werden er bijna vijftien albums en achttien ep’s uitgebracht. Drijvende kracht, muzikaal brein en enige vaste bandlid is Anton Newcombe. Hij vernoemde zijn band enerzijds naar Brian Jones, de oprichter en gitarist van de Rolling Stones en anderzijds naar Jim Jones, de welbekende spil achter de collectieve zelfmoord van de gelijknamige sekte.

Wil jij hier bij zijn? Dat kan! Maar daar moet je wel wat voor doen. Mail het juiste antwoord op onderstaande vraag naar prijsvraag@3voor12gelderland.nl.

Wat is de naam van Newcombe’s eigen label?

#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Gelderland