Leve 3voor12 gelderland!

Eindredactie ,

Na bijna acht jaar gaat 3voor12/arnhem-nijmegen ter ziele, maar dat betekent niet dat er geen lokaalsite meer is. Sterker nog: we "starten door" onder de naam 3voor12 gelderland!

3VOOR12/Arnhem-Nijmegen is sinds jaar en dag de 'digitale hangout' voor popmuziek en popliefhebbers uit de regio Arnhem en Nijmegen. Maar er is natuurlijk nog veel meer te beleven in Gelderland. Op 24 februari om 23.56 uur komt er een einde aan het tijdperk 3VOOR12/Arnhem-Nijmegen. Maar niet getreurd! Om 23.57 uur wordt de nieuwe website 3voor12 gelderland gelanceerd. Met uiteraard een nieuwe inhoud, een nieuw logo, een reeks workshops en nieuws uit de hele provincie!

Op 25 mei 2004 verscheen het eerste artikel op VPRO’s 3voor12 lokaalsite van Arnhem en Nijmegen. Een verslag over de overwinning door The Kevin Costners tijdens de Roos van Nijmegen.

Bijna acht jaar later verandert de naam in 3voor12 gelderland. Uiteraard blijven we het nieuws uit Nijmegen en Arnhem op de voet volgen en verslaan, maar vanaf 25 februari lees je ook vaker over optredens in bijvoorbeeld Harderwijk, Ulft, Zaltbommel, Tiel en Apeldoorn.  De afgelopen jaren was al een voorzichtig begin gemaakt met het verbreden van de lokale muziekhorizon. Nu gaat VPRO’s 3voor12 officieel het nieuws over popmuziek in heel Gelderland verslaan. Op 24 februari om 23.57 uur presenteert 3voor12 gelderland de website op feestelijke wijze in Bosch in Arnhem tijdens Gesel XL. Mét bubbels en de cd-presentatie Ampul van de band the netherlands.

Heb je tips, nieuws of andere weetjes over popmuziek in Gelderland? Mail dan naar nieuws@3voor12gelderland.nl. Wil je ook deel uitmaken van de 3voor12gelderland en meeschrijven, fotograferen, filmen? Stuur dan een mail naar meewerken@3voor12gelderland.nl.

En omdat het toch feest is, verloten wij vijf exemplaren van het nieuwe album van the netherlands. Wat moet je doen? Maak een zo origineel mogelijk '3voor12 gelderland'-geboortekaartje en stuur dit vóór 15 februari a.s. naar prijsvraag@3voor12gelderland.nl. De winnaars ontvangen naast het album ook een toegangskaart voor Gesel XL cadeau. De prijzen zijn aan het begin van de avond af te halen tijdens de releaseparty op vrijdag 24 februari in Bosch.