Visitors - House Remix

Redactie 3voor12 gelderland ,

Marlon Wolterink van Mr Munchkin Studios uit Winterswijk maakt op regelmatige basis een remix van een bestaand nummer van een Gelderse act. Deze keer is het nummer 'House' van Visitors aan de beurt. Marlon legt het hoe en waarom van deze remix uit.

Het origineel is quirky; in de verte doet het denken aan bijvoorbeeld Gorillaz. Het lag voor de hand in die stijl een remix te maken, maar daar heb ik maar snel van af gezien aangezien de remix dan te dicht bij het origineel kwam te liggen.

Na een paar draaibeurten viel me de timing van de zanglijnen op en daarmee ben ik aan de slag gegaan. De timing van de zanglijn in het origineel is behoorlijk vrij en gaat over de maat heen. Ik bedacht me dat ik het gaaf zou vinden een beat te maken die juist wel precies met de zang meeging qua timing, ongeacht wat voor maatsoort het zou worden. Het resultaat gaat redelijk ver: de basis is een bekende 4/4e maatsoort die afgewisseld wordt met 15/16e en 7/8e maatsoort. In de coupletten zit ook nog een 5/4e verwerkt. Klap maar lekker mee op de maat!

Dit alleen al klinkt alsof de drummer van zijn kruk af dondert en om het nog ongemakkelijker te maken is de groove ook nog een broken of wonky beat. De timing is net niet lekker: hij valt niet netjes binnen een triolen- of zestiendenfeel.

De hele remix is in de basis een herhaling van hetzelfde stukje: 2 rondjes refrein. De stukken refrein die ik gepakt heb voor het refrein vond ik het beste werken voor de remix. Om de remix spannend te houden evolueert en moduleert het geluid telkens iets. De beat verandert een beetje, er komen geluiden bij en de modem- en telefoongeluiden trekken je aandacht er telkens weer bij.

Lees meer over de remix op het uitgebreide blog van MrMunchkin!