3voor12 gelderland tips van de week

redactie ,

Aan optredens is geen gebrek in Gelderland. Soms zie je letterlijk door de bomen het bos niet meer. 3voor12 gelderland helpt je graag op weg voor de komende week. Hieronder onze tips!

19 december | Lieve Bertha, Flow & Co, Einsteinbarbie | LuxorLive | Arnhem

Na het maken van een EP, video’s, het hele land door touren, het winnen van de publieksprijs van De Grote Prijs van Nederland en verkrijgen van meer dan 2.500 vrienden op Facebook, stort Lieve Bertha zich op een volgend doel: geld inzamelen voor 3FM Serious Request in Enschede. Dit door te doen waar ze het beste in zijn: zingen. Op 19 december opent niet alleen Lieve Bertha hun strot, maar zetten ook twee andere te gekke Nederlandse acts op het podium van Luxor Live (die hun zaal voor de gelegenheid gratis aanbiedt): EinsteinBarbie en Flow&CO. Drie finales van de Grote Prijs bundelen hun krachten en strijden samen tegen kindersterfte.

20 december |How to throw a Christmas party | Doornroosje | Nijmegen

Na de zegetocht langs Neêrlands popzalen eind 2011, zet How to throw a Christmas party ook dit jaar de juiste toon bij het kerstfeest. Met nieuwe liedjes, kersvers enthousiasme en de vertrouwde mix van sfeervol eerbetoon aan een eeuwenoud verhaal en die aanstekelijke explosie van engelenhaar, kerststalgadgets en sprankelend feest.

De opmars van How to throw a Christmas party was in 2011 niet te stuiten. Een uitverkocht Tivoli, optredens bij De Wereld Draait Door, 3FM, het Glazen Huis en drukbezochte shows in het hele land. Het idee van frontvrouw Lydia van Maurik om indiepopband Brown Feather Sparrow te beëindigen met een kerstplaat, ontpopte zich tot dit zinderende collectief. Dit jaar werd een nieuwe EP opgenomen in een stal, onder leiding van producer Pim van de Werken. 

De nieuwe tour biedt een verrassende mix van nieuw werk, de bekende prachtliedjes en visueel spektakel dat recht doet aan al je kerstverwachtingen. Glinsterpop met een goeie dosis folk en als donkerrode draad het verhaal van de geboorte van een klein jochie onder barre omstandigheden. How to throw a Christmas party staat op de barricaden voor kinderen en grote mensen in soortgelijke situaties. In de fuifconfetti tekent zich een groot vraagteken af achter het credo ‘Vrede op aarde’.

meer informatie en voorverkoop

23 december | The Assange, The Minority en Bangers | de Onderbroek | Nijmegen

Jajaja, Jezus is bijna jarig en dus geven we een feestje. De lokale helden van The Assange en The Minority openen. Verwacht snelle en vooral melodieuze p-rock. Jozzy van The Bips zei het volgende over deze bands: "Als ik een meisje was en van Title Fight en Lagwagon zou houden, dan was ik wel komen kijken". Let me tell you this: Jozzy komt dus niet maar jullie toch wel?
Bangers hebben we al een keer eerder in de Onderbroek gehad. Wellicht de gaafste, nieuwe band uit het Verenigd Koninkrijk. Pluk ergens "Small Pleasures" van het internet en overtuig jezelf: ze doen maar één show in Nederland. Daarna lekker gourmetten met je moeder en naar de nachtmis. Punk!