De concerttips voor deze week

redactie ,

Aan optredens is geen gebrek in Gelderland. Soms zie je letterlijk door de bomen het bos niet meer. 3voor12 gelderland helpt je graag op weg voor de komende week. Hieronder onze tips!

13 december | Rats on Rafts en Liquid Snow | Merleyn | Nijmegen

Postpunk en new wave anno 2012: dat kan toch zeker niet meer? Tuurlijk wel! En zeker met Rats On Rafts en Liquid Snow op donderdag 13 december in Doornroosje. Beide bands speelden deze zomer ook al op de-Affaire en nu is er dan eindelijk de mogelijkheid om ze in een kleine zaal te ervaren.

meer informatie en voorverkoop

14 december | The Heat | Café De Kroeg | Arnhem

Op vrijdag 14 december wordt de langverwachte EP van The Heat aan de wereld gepresenteerd! In het Arnhemse café De Kroeg laat, nadat Shaemless de boel heeft warm gerockt, The Heat zien waar al die tijd in de oefenruimte en studio goed voor is geweest!

De EP heet 7" en wordt uitgebracht op een mooi stukje vinyl met een grootte van - uiteraard - 7"!

15 december | halve finale Gesel van Gelderland | Twentietoe | Tiel

Vier winnaars van de lokale Gelderse popwedstrijden kruisen op zaterdag 15 december in Twentietoe in Tiel de gitaren tijdens de eerste halve finale van de Gesel van Gelderland.

KCG organiseert samen met Twentietoe de eerste halve finale van deze provinciale popwedstrijd. Op zaterdag 15 december spelen in deze popzaal The Liquid Machine, winnaar van de Roos van Nijmegen, His Band, winnaar van Pocketpop, Why We Fight, winnaar van de Parel van de Betuwe en Startled By Silence, winnaar van ’t Krakend Ei.

De deuren van Twentietoe zijn geopend vanaf 20.00 uur en de eerste band start om 20.30 uur. De entree bedraagt vijf euro.

De jury, samengesteld uit deskundigen uit het popwereld, beslist welke vier bands na deze halve finales een finaleplek verdienen. De andere halve finale vindt plaats op 18 januari in Willemeen in Arnhem. De finale van de Gesel van Gelderland is op donderdag 14 februari in Doornroosje te Nijmegen. Noteer deze data ook alvast in je agenda!

15 december | NEW Conference 2012 | Het Burgerweeshuis | Deventer

Kom alles te weten over produceren, geboekt worden, de media bespelen, je plaat uitbrengen en je rechten regelen. NEW organiseert op 15 december voor de tweede keer de NEW Conference. Een dag vol masterclasses van bekende producers, panels van professionals uit de muziekindustrie en workshops.

Vorig jaar lag de nadruk op het produceren, mixen en masteren van tracks. Black Sun Empire en Arts the Beatdoctor geven hier nu een inspirerend vervolg aan. Daarna wordt ingegaan op de vraag: ‘Mijn track is af... En nu?’. Dat doen we met panels over rechten, distributie, boekingen en pers. Alles wat je moet weten om de volgende stap te maken.

Panels en Workshops
met o.a.
Alex van der Hulst (Oor & Nieuwe Revu), Dion Verbeek (Octopus Agents), Thomas Martojo (Dekmantel), Adriaan Muts (Full Spectrum), Jeroen van de Bogert (Alles Los), Camiel Le Rutte (dance programmeur Melkweg), Lars Kelpin (Grap), Theo Ploeg (nieuwe media specialist en journalist), Mars Mertens (specialist in muziekrechten en strategist), Mark (Rush Hour), Ableton-spreekuur door Djordje Petrovic.

Track and Judge

Laat je track aan één van de aanwezige professionals horen en je krijgt direct feedback.

Presentatie Media Music opleiding / Artez

Studenten van de Media Music opleiding vertellen wat je als producer allemaal kan leren tijdens deze vierjarige studie.

NEW is een platform voor producers van electronische muziek uit Oost-Nederland en is een samenwerkingsproject van productiehuis Oost-Nederland, Doornroosje en Het Burgerweeshuis.

Meer informatie en voorverkoop