Nieuwsflits: Zend je track in voor NEW 8.0 Nieuwsflits: Zend je track in voor NEW 8.0

Nieuwsflits: Zend je track in voor NEW 8.0

Tijd voor nieuwe input! Na een jaar met een zeer succesvolle release, mooie nieuwe samenwerkingen en veel showcases, gaan we ons weer klaarmaken voor 2013. Daarom vragen we alle producers van Oost-Nederland om hun beste track van het jaar in te sturen. Daaruit selecteren wij lichting NEW 8.0.

Nieuwe Electronische Waar is een platform voor alle producers uit Oost-Nederland. Het enige wat je nodig hebt om mee te doen is je eigen muziek en een Soundcloud-account. Alle producers die een profiel bij NEW hebben aangemaakt kunnen één van hun eigen tracks naar voren schuiven ter selectie voor NEW 8.0. Kies de track waar jij jezelf mee op de kaart wil zetten, of de track die duidelijk je progressie als producer laat zien. Uit alle ingezonden tracks wordt een shortlist samengesteld door een uitgebreide voorselectiecommissie, waarna een jury kiest welke tracks op de nieuwe release zullen verschijnen.

Hoe zend ik mijn track in?

Ga naar nieuweelectronischewaar.nl/profile/tracks en ververs je SoundCloud tracklisting. Je kunt meerdere tracks aan je profiel verbinden, door vinkjes te zetten in de linkerkolom. In de rechterkolom kun je onder 'Inzending voor NEW-release' één vinkje zetten bij de track die jij uitkiest. Hiermee heb je jezelf genomineerd voor een plek op NEW 8.0.

Tot wanneer kan ik mijn track indienen?

Je kunt te allen tijden nieuwe tracks uploaden naar NEW, maar de deadline voor NEW 8.0 ligt op 1 december. Tot die tijd kun je altijd nog switchen van genomineerde track. Bij welke track op 1 december je vinkje staat bepaalt welke meegaat in de selectie.

Wanneer worden de shortlist en de winnaars bekendgemaakt?

Op de NEW Conference van 15 December wordt bekend gemaakt welke 25 tracks de short list hebben gehaald. Op 3 januari 2013 maken we bekend welke tracks terechtkomen op NEW 8.0.

Wat krijg ik als ik win?

Alle tracks die worden verkozen komen terecht op onze nieuwe release: NEW 8.0. Deze zal verschijnen als cd en als digitale release via esc.rec. Afgelopen jaar werd de release meer dan tienduizend keer gedownload. Daarnaast zullen alle geselecteerde producers de mogelijkheid krijgen om op te treden op meerdere showcases. Naast onze eigen releaseparties waren we in 2012 aanwezig met producers op o.a. Bevrijdingsfestival Nijmegen, Go Short, de-Affaire, GogBot, Gesel XL, de Biënnale Gelderland, en de Kunstnacht Nijmegen.

Verspreid het woord!

Om jullie tracks zoveel mogelijk aandacht aandacht te geven willen we veel producers en luisteraars aan ons verbinden. Help ons mee om verder te groeien en onze basis uit te breiden naar heel Oost-Nederland. Tip andere producers en mensen met een interesse in electronische muziek. Post een link naar je eigen profiel op Facebook, Soundcloud of Twitter. Op onze Facebook en Twitter geven we door het jaar heen ook aandacht aan alle producers die regelmatig nieuwe tracks op hun NEW-profiel posten.

Is dat alles? Ja! Uploaden, inzenden, let's go!

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Gelderland