Nieuwsflits: cursus homerecording bij popcentrum Jacobiberg Nieuwsflits: cursus homerecording bij popcentrum Jacobiberg

Nieuwsflits: cursus homerecording bij popcentrum Jacobiberg

Iedereen met een beperkt budget kan tegenwoordig al een aardige studioset aanschaffen. Een goede pc, geluidskaart en een microfoonset zijn tegenwoordig voor redelijke prijzen te koop. Ook goede opnamesoftware hoeft je de kop niet meer te kosten.

Echter, met goede basiscomponenten alleen ben je er nog niet. Want als je eenmaal met een band aan de slag gaat, blijkt dat alleen op de recordknop drukken lang niet voldoende is.

Daarom heeft de Jacobiberg in samenwerking met Rutger Drenth (sound engeneer bij onder andere Automatic Sam, Shaking Godspeed, Tommy Ebben en Krach) een opnamecursus ontworpen voor zowel de beginnende als de wat gevorderde thuistechneut. Na het doorlopen van de zes lessen zal niemand meer een veel te doffe of juist te schelle opname afleveren.

In vogelvlucht een overzicht van de stof die behandeld wordt:
Werken met een DAW als Cubase, meersporig opnemen, transport, clicktracks bedienen, werken met MIDI, compressie, limiting en effecten toepassen in een project, automation gebruiken tijdens mixen, een project van zestien sporen afmixen en finalizen, werken met virtuele instrumenten, verschillende microfoontypes onderscheiden, onderscheid maken tussen audiosignalen zoals mic, line en lightpipe.

meer info en aanmelden

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Gelderland