Nieuwsflits: PopSport geeft beginnend Poptalent de kans Nieuwsflits: PopSport geeft beginnend Poptalent de kans

Nieuwsflits: PopSport geeft beginnend Poptalent de kans

PopSport is een coachingstraject voor beginnend Gelders poptalent en maakt jonge muzikanten wegwijs in de 'popbizz'. Voor rock, hiphop, singer-songwriter en alles er tussenin.

PopSport richt zich op beginnende (school-)bands. Dus jonge kids die graag een band beginnen of in een band spelen en honger hebben naar het podium. Dit kunnen schoolbands zijn maar ook bands die door vrienden op school opgericht zijn of bands op de muziekschool. Er zijn genoeg voorbeelden te noemen van bands waarvan de basis op school ontstaan is. De Staat, Go Back To The Zoo, Roosbeef, DeWolff en ga zo maar door.

Met steun van een bandcoach en door deelname aan een flink aantal workshops door professionele muzikanten doen de bands de nodige kennis en ervaring op die nodig is om een heuse band te worden en daadwerkelijk de planken op te kunnen. In een band spelen, daar komt nogal wat bij kijken namelijk. Zo leren bands promotie te maken voor zichzelf, optredens regelen en gaan de studio in om een demo te maken. Er is ook een provinciale showcase waar de deelnemers in een popzaal spelen voor een groot publiek. En een aantal muzikanten gaat naar Kytopia, het creatieve broeinest van Kyteman voor een workshopdag.

Het aantal plekken is beperkt dus snel inschrijven is het devies. Uiteraard kiezen we voor zoveel mogelijk regionale/provinciale spreiding. Het traject start in januari 2013 en loopt door tot ongeveer half april. De eerste kennismakingsbijeenkomst vindt plaats in de kerstvakantie. Deelname aan PopSport kost 100 euro per act. Hiervoor krijg je voor ongeveer 2.000 euro aan workshops, studio, coaching enzovoort.

Bands en acts kunnen zich aanmelden via deze link.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Gelderland