Nieuwsflits: ook Airbourne, Amon Amarth en Entombed op Fortarock

Vandaag voegt Fortarock maar liefst vier nieuwe namen toe aan het programma van FortaRock XL, te weten Airbourne, Amon Amarth, Five Finger Death Punch en Entombed. Eerder zijn Rammstein, Volbeat, Motörhead, Hatebreed, Enslaved en Delain al aangekondigd voor het festival. FortaRock XL vindt plaats op zaterdag 1 juni 2013 in het Nijmeegse Goffertpark en de voorverkoop van FortaRock XL is reeds begonnen

De Australische band Airbourne staat maar voor één ding en dat is onvervalste hardrock in zijn puurste vorm. Ongenaakbaar opzwepend, rauw en wild met messcherpe riffs & hooks, pompende drums en een zanger die exact weet hoe een groot publiek te bespelen. Het Zweedse Amon Amarth staat al jaren aan de top in het melodieuze death metal genre en weet nog steeds het ene na het andere topalbum af te leveren. De mythische thematiek zorgt er mede voor dat het publiek op 1 juni volledig meegesleurd zal worden in de woeste wereld der Vikingen. Five Finger Death Punch maakt al drie albums lang furore met heavy groovende metal en een recht voor zijn raap attitude. Agressieve nummers worden afgewisseld met pakkende melodieuze songs die zich razendsnel in je hoofd nestelen. Entombed heeft zich bewezen als een van de meest innovatieve metalbands die het genre rijk is. De band heeft diverse klassiekers op haar naam staan en is in twintig jaar geëvolueerd van pure death metal naar de zogenaamde death ‘n roll met een volstrekt uniek en eigen geluid.

Inmiddels staat de teller van het aantal bevestigde bands op FortaRock XL op tien. Uiteindelijk zal de definitieve line-up uit zo'n twintig acts bestaan met verdeeld over drie podia zowel gevestigde namen als nieuwkomers binnen de metal en heavy rock.