Nieuwsflits: Behind the Corner gaat samenwerken met Optimaal FM Nieuwsflits: Behind the Corner gaat samenwerken met Optimaal FM

3 november met Orange Maplewood, Moonyard, Sofia Nero, Vissers & Jansen

Nieuwsflits: Behind the Corner gaat samenwerken met Optimaal FM

3 november met Orange Maplewood, Moonyard, Sofia Nero, Vissers & Jansen

Behind the Corner brengt unieke verhalen over muzikanten en hun binding met de Achterhoek in kaart door middel van optredens, interviews en videosessies. Zo zal een interactief document worden aangelegd van de huidige Achterhoekse muziekcultuur en haar tradities. Het publiek kan op de website en via de sociale media actief meedenken en -praten, zodat de mooiste anekdotes niet verloren gaan.

Optimaal FM
Bij de komende edities zal Optimaal zowel ‘s middags bij de interviews en sessie’s aanwezig zijn als ‘s avonds bij de optredens. De opnamen zullen de volgende dag op zondagavond te horen tijdens het programma Optimaal FM Live.
Met dagelijks 40.000 luisteraars is Optimaal FM de best beluisterde radiozender van de Achterhoek. Hiermee is de zender uiteraard een perfecte partner om de Achterhoekse muziekverhalen van Behind de Corner voor een bredere publiek toegankelijk te maken.
8erhoekse muziek 8er de schermen

Zes personen kunnen bij de exclusieve interviews en akoestische sessies ’8er de schermen’ aanwezig zijn en krijgen tevens gratis toegang tot de avond in de Radstake. Wil je hier morgen bij zijn? Mail dan je naam en “8er de schermen” naar info@behindthecorner.nl. De winnaars zullen morgenmiddag op de hoogte worden gesteld.

Editie #3
Bij de derde live-avond op 3 november zullen vier gevarieerde acts de planken van De Radstake betreden.

Moonyard brengt volgens eigen zeggen een pittige "Americana Soup" gevuld met een rijke hoeveelheid Folk, Country en Blues invloeden van bands als The Band, Bob Dylan en Tom Petty.

Ook liefhebbers van rock met grunge en stoner invloeden komen om 3 november aan hun trekken. Orange Maplewood combineert haar liefde voor 60’s en 70’s muziek met nieuwe grootheden als Queens Of The Stone Age en Nine Inch Nails.

Na het overlijden van zanger/gitarist Mathieu Rosmuller van de band Viva Rosa, vond de Achterhoekse drummer Jorn Kortooms met Sofia Nero een nieuwe muzikale bestemming. De bandleden ontmoeten elkaar op de Rockacademie en combineren in hun indierock muzikaal vakmanschap met een energieke podiumpresentatie.

De avond wordt besloten door de Winterswijkse hiphop formatie Vissers & Jansen. Door de gevarieerde beats van Stijn Vissers en de messcherpe raps van Jip Jansen, brengt dit duo op een geheel eigen wijze ook Achterhoekse muziek.

Met dergelijke smaakvolle ingrediënten krijgt het Achterhoekse publiek op 3 november natuurlijk een meer dan copieuze muzikale maaltijd voorgeschoteld.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Gelderland