Nieuwsflits: 8Bahn bestaat 5 jaar! Nieuwsflits: 8Bahn bestaat 5 jaar!

Nieuwsflits: 8Bahn bestaat 5 jaar!

Vijf jaar 8Bahn. Ontelbare clubnachten, vele hostings, een shitload aan nationale en internationale artiesten, legendarische Koninginnedagen en ondertussen ook een (meerdaags) festival. En juist dat festival afgelopen zomer heeft heel duidelijk laten zien wat de missie van 8Bahn vijf jaar geleden was: progressieve elektronische muziek presenteren in een vriendelijk, kunstzinnig jasje in het oosten van Nederland.

23 en 24 november zal het het jubileum van deze missie worden gevierd in de hoofdstad van Gelderland, Arnhem. Op de vrijdag zal vooral het familiekarakter van 8Bahn de boventoon voeren: diverse nationale coryfeeën uit het rijke 8Bahnverleden zullen acte de présence geven in de intieme Parkzaal van Musis Sacrum. Zaterdag, in de voormalige Loods008 zal de muzikale invulling leidend zijn, met een voor 8Bahn tekenende line-up van progressieve muziek van nu. Loods008 is in samenwerking met Volhuisvesting Arnhem als locatie gekozen om zodoende te laten zien wat voor ontwikkelingen de wijk te wachten staan. Drie dagen na 8Bahn zal de sloop starten, om plaats te maken voor een interessante broedplaats met aantrekkingskracht voor de creatieve sector. Tijdens 8Bahn zal een tipje van de sluier worden gegeven hoe dit geheel zich zal gaan vormen in centrum-Oost.

Vrijdag 23 november vindt dus de familiedag plaats, met Einzel, de gebroeders Nagel, Bob en Luc, Dimzen, Armin Pillen, ESHU en Mr. Funk

Op zaterdag 24 november is 8Bahn nog steeds heel familiair, maar ligt de nadruk op de muziek. Zo is de hoofdgast van de avond de Engelsman Paul Woolford. En wanneer je die naam hoort, denk je meteen aan zijn uit 2006 stammende monsterhit Erotic Discourse. Verder is dj en producer Cinnaman uitgenodigd en staan Bizet Reactions, 8Bahnoprichters zijn Le-fi en Patski, Dollkraut, Bert de Rooij op de rol.

Bekijk hier het volledige programma van het lustrumweekend.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Gelderland