Club 3voor12 gelderland met Mister and Mississippi en Burned Shoulders

Zaterdag 23 februari | Merleyn | Nijmegen

Deze 37e editie van Club 3voor12 Gelderland belooft een bijzondere te worden. Het is gelukt om twee beloften voor 2013 vast te leggen voor deze avond. Burned Shoulders uit Nijmegen en het Utrechtse Mister and Mississippi komen naar Merleyn.

Singer-songwriter Sander Timmermans opent deze bijzondere avond. Onder de naam Burned Shoulders verhaalt hij over de rijke culturele ervaringen die hij heeft opgedaan op exotische reizen door landen als Namibië en Mozambique, waar twee jaar werken als reïntegratiecoach in gevangenissen in Kaapstad (Zuid-Afrika) een belangrijke bron van inspiratie vormde. Met een breekbare fluistersnik, een minimalistische folksound en een mix van harde realiteit en persoonlijke bespiegelingen in de teksten brengt hij liedjes die tegelijk een sterk melancholische lading dragen en dienstdoen als een fraai reisverslag. Adembenemend.

Het uit Utrecht afkomstige Mister & Mississippi begon als een project op de Herman Brood Academie. De dame en drie heren zijn vandaag de dag een band die 'een andere draai geeft aan muziek'. Als voorprogramma van Patrick Watson overtuigde de band het aanwezige publiek met een prachtige show. Er volgden vele succesvolle optredens tijdens het reizende festival Popronde, waar ze één van de meest geboekte bands waren. In februari verschijnt hun debuutalbum via V2 Records. Een aanrader voor liefhebbers van de betere folk en singer-songwriters.

Club 3voor12 gelderland is een samenwerking van 3voor12 gelderland, Merleyn en KCG.

Kapelsessie: Mister and Mississippi from Kapelsessies Gelderland on Vimeo.