Club 3voor12 gelderland met Navarone en Charl Delemarre

Zaterdag 26 januari | Merleyn | Nijmegen

3voor12 gelderland start 2013 met een van de grootste beloftes voor het komende festivalseizoen, Navarone. Naast deze van origine Nijmeegse band verzorgt Charl Dellemare het voorprogramma van deze eerste editie club 3voor12 gelderland van het nieuwe jaar.

Navarone is een Nederlandse rockband met de wortels in Nijmegen. De gezamenlijke liefde voor de scheurende seventies is de basis voor hun hechte collectief, maar juist de moderne en brede interpretatie daarvan maakt de muziek van Navarone uniek en veelzijdig. Debuutalbum A Darker Shade Of White is in eigen beheer uitgebracht. Het is opgenomen in een voormalige varkensstal in Limburg en is gemixt door de Amerikaan Vance Powell (bekend van onder andere Beck, Jack White). Live sleurt Navarone je van hypnotiserende soundscapes naar high energy rock-’n-roll, waarbij de krachtige, hoge stem van frontman Merijn van Haren en de in elkaar gevlochten, vunzige gitaarpartijen van gitaarduo Roman Huijbreghs en Kees Lewiszong absolute ear catchers zijn. Ook rockgoeroe Eric Corton heeft Navarone in het vizier gekregen en is lovend over de band. De album-release in Amsterdam was binnen no time uitverkocht, dus wees er snel bij!

Charl Delemarre, dit jaar deelnemer aan Giel Beelen's programma "de beste singersongwriter van Nederland", komt niet alleen naar Merleyn. Hij neemt zijn band The Reflecting Elephants mee om samen zijn nummers te laten horen. De nummers van Charl zijn vooral geschreven over zijn ervaringen die hij opdeed bij een lange reis door India. Zo schrijft hij over de rijkdom en armoede in India, maar ook over het contrast met Nederland. Daar rennen mensen volgens hem vaak zonder pauzes door het leven en zijn mensen soms zo "verstrikt zijn om hun krachten te bundelen".

Club 3voor12 gelderland is een samenwerking van 3voor12 gelderland, Merleyn en KCG.