Club 3voor12 gelderland met Navarone, Villa Zeno en The Fudge Club 3voor12 gelderland met Navarone, Villa Zeno en The Fudge

Vrijdag 9 november | Willemeen | Arnhem

, tekst: Adriaan de Jonge

Club 3voor12 gelderland met Navarone, Villa Zeno en The Fudge

Vrijdag 9 november | Willemeen | Arnhem

tekst: Adriaan de Jonge ,

Met maar liefst drie getalenteerde rockbands op het programma wordt de clubavond van 3voor12 gelderland op 9 november in Willemeen, Arnhem gegarandeerd een knallend en gevarieerd feest. Laat je meeslepen langs een snelweg van stijlen door Villa Zeno, The Fudge en Navarone.

De avond start met Villa Zeno, een drietal dat rock-'n-roll combineert met soul en blues. Invloeden van onder andere The Doors, The Beatles en James Brown zijn hoorbaar. Deze jongens brengen dansbare ritmes met groovy gitaar- en pianogeluiden op het podium. De groep die zichzelf spottend een “ontaard bruiloftorkestje” noemt met “een rooie achter de toetsen, een oude Brabander op drums en een man/wijf op gitaar en zang,” heeft al grote stappen gezet in de verovering van Nederlandse festivals en heeft ook als support act getourd met de Engelse band The Brew. Op 9 november proberen zij Arnhem voor zich te winnen!

The Fudge speelt snel, hard en energiek. Met gevoel voor show en glamour gebruiken zij elke vierkante centimeter van het podium wanneer ze hun scheurende songs ten gehore brengen. Dit hechte collectief is ongeremd en heavy maar daarom niet minder strak. Alles of niets en iedereen tegelijk, dat is The Fudge. Dit spektakel zal het podium van Willemeen als tweede act van de avond betreden.

Voor wie na de eerste twee muzikale uitbarstingen nog energie over heeft, is er aan het einde van de avond nog volop kans om die kwijt te raken. De absolute topper Navarone sluit de avond namelijk af! Navarone speelt schreeuwend en stampend maar toch volwassen en genuanceerd. De band heeft al veel fans voor zich gewonnen bij belangrijke media: Eric Corton (3FM, 3VOOR12) en Jan Vollaard (NRC NEXT) zijn allebei lovend. Ook stonden ze in het voorprogramma van de beroepsrockers van The Golden Earring. Deze band is op een goed spoor beland en heeft serieuze ambities.
De nummers van Navarone kunnen getypeerd worden als de 70s-rock die we kennen van bijvoorbeeld Led Zeppelin en het is totaal niet verbazingwekkend dat zanger Merijn van Haren t-shirts van The Rolling Stones draagt. Ook doen ze hier en daar denken aan modernere artiesten als Pearl Jam en Jack White. Niet alleen in hun performance komt Navarone professioneel over, ook het artwork voor de videoclip bij het nummer Highland Bull zit erg goed in elkaar. De bandleden hebben een muzikale visie die ze doeltreffend in hun nummers weten te verwerken. Er is geen twijfel over mogelijk dat de mannen zich zullen bewijzen als een waardige afsluiter van dit veelzijdige geheel!

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Gelderland