Club 3voor12 gelderland XL in Ulft Club 3voor12 gelderland XL in Ulft

17-11-2012 | Dru cultuurfabriek | Ulft

Club 3voor12 gelderland XL in Ulft

17-11-2012 | Dru cultuurfabriek | Ulft

Zaterdag 17 november vindt de eerste extra large-versie van club 3voor12 gelderland plaats in de Dru Cultuurfabriek. Een samenwerking tussen 3voor12 gelderland, KCG en de Dru Cultuurfabriek zorgt ervoor dat er zes veelbelovende acts uit de provincie Gelderland in de popzaal staan. Deze avond staan er twee podia in de zaal waar om de beurt Villa Zeno, Rogier Pelgrim, Sofia Nero, Knuckles Of Frisco, The Big Bang Theory en Tenement Kids zullen optreden. Zes acts voor het luttele bedrag van vijf euro, voor de snelle rekenaar 0,83 cent per act. Er is geen excuus om niet naar Ulft af te reizen, als je er niet al woont!

Rogier Pelgrim

Als er een singer-songwriter het afgelopen jaar aan de weg getimmert heeft, dan is het Rogier Pelgrim wel. Meer dan honderd optredens en tot op het laatst kanshebber op de titel "beste singer-songwriter van Nederland" van het gelijknamige televisieprogramma van Giel Beelen. Dan staat hij in december ook nog in de finale van de Grote Prijs van Nederland. De finale behaalde hij door middel van publieksstemmen en het publiek heeft altijd gelijk! Wil je 'm nog zien voordat je m alleen nog maar in de grote zalen kan checken? Kom dan naar de Dru en zie hem met zijn volledige band!

Tenement Kids

Begin oktober presenteerde deze van oorsprong Achterhoekse band haar tweede album, simpelweg Tenement Kids genaamd, in een uitverkocht Ekko in Utrecht. 3voor12 schreef "Als geheel staat Tenement Kids als een huis: een strakke en bevlogen rockband. Want ook al is de muziek van de Kids door de jaren heen geëvolueerd van vooral georiënteerd op punkrock naar een sound die beïnvloed is door americana en soul, het is nog steeds onmiskenbaar een rockband." Tijdens club 3voor12 gelderland XL is de geboortegrond van Tenement Kids aan de beurt om los te gaan op de band!

Knuckles of Frisco

Normaal gesproken trekt deze band alle registers open en staat de versterker op elf. Tijdens club 3voor12 gelderland XL zullen we ze echter van hun minder harde kant zien. Tijdens festival de-Affaire is er een akoestische sessie met de heren opgenomen en die smaakt naar meer! Verwacht geen slaapliedjes voor bij het haardvuur maar passievolle rocknummers met een fikse bite.

Sofia Nero

Sofia Nero is geen zangeres: zij wordt bezongen. Vier mannen brengen een muzikale ode aan haar, de fatale vrouw die elke man tot waanzin drijft en verslindt. De muziek is als zij: van een donkere schoonheid, dwars, eigenzinnig en onberekenbaar, betoverend en meeslepend, om tenslotte keihard de kille, ware aard te tonen. De songs op de ep Houdini, die in maart 2012, handelen veelal over Sofia Nero’s slachtoffers: figuren uit de geschiedenis, de literatuur of de nabije omgeving die tijdelijk floreren, maar die immer een tragisch lot wacht. Zwarte romantiek, zij het met een knipoog.

The Big Bang Theory

Hammondrock zoals Hammondrock bedoeld is. Dat is the Big Bang Theory uit Groenlo. Zet een drumstel en een Hammondorgel op een podium neer, nodig Arjan en Frank uit en na het optreden weet je wat Hammondrock is! Je bent bezweet en je hoofd zit vol invloeden uit de jaren zestig en zeventig en het enige wat je nog wil, is meer, meer, meer. In de Dru cultuurfabriek gaan ze je dat op 17 november geven.

Villa Zeno

Als je je band vernoemt naar een villa die op het terrein van de Dru Cultuurfabriek stond, dan heb je al een streepje voor. Speel je daarnaast het afgelopen jaar op diverse festivals en in vele popzalen de pannen van het dak, dan verdien je een ereplaats op deze avond met louter Gelderse acts! Jonah, Björn en Timon zijn druk bezig hun eerste album op te nemen en gaan daar vanavond alvast wat van laten horen.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Gelderland