3voor12 gelderland presenteert: Prostitutie in de Nijmeegse geschiedenis

12 oktober 2012 | Bibliotheek | Nijmegen

In samenwerking met de Nijmeegse Bibliotheek presenteren we in het kader van de week van de geschiedenis Prostitutie in de Nijmeegse geschiedenis. Kom naar de bibliotheek en luister naar verhalen, anekdotes én muziek over de geschiedenis van het oudste beroep van de wereld in Nijmegen.

Cultuurhistorici en medewerkers van de Radboud Universiteit deden onderzoek naar het oudste beroep ter wereld in de oudste stad van Nederland, vanuit de oudheid tot het heden, waaruit prachtige anekdotes maar ook schrijnende verhalen voortkwamen. De avond wordt muzikaal ondersteund door 3voor12 gelderland. Wij vroegen drie Nijmeegse artiesten om het nummer Kronenburgerpark van Frank Boeijen op eigen wijze te vertolken. Deze creatieve uitdaging zullen The Jacobites (beïnvloed door bands uit de jaren zestig en het Britpoptijdperk van de jaren negentig) op zich nemen. Ook muzikant Marcel Verbeek en NLS zullen hun interpretatie van dit nummer ten gehore brengen.

Presentatie: Ramses Peters
Hij ontvangt de volgende gasten: Nynke van den Boomen (junior onderzoeker RU), Juul van Ewijk (studente RU), Saskia Bultman (junior onderzoeker RU) en Eric Brouwer (cultuurhistoricus).

Entree: €3,00 voor bibliotheekleden en €4,00 voor niet-leden, waarvan de bibliotheek per verkocht kaartje €1,00 doneert aan de Voedselbank. 

Meer info