Win kaarten voor Kurt Vile & The Violators Win kaarten voor Kurt Vile & The Violators

Amerikaanse rocker speelt volgende week zondag in Doornroosje

, Redactie 3VOOR12/Arnhem-Nijmegen

Win kaarten voor Kurt Vile & The Violators

Amerikaanse rocker speelt volgende week zondag in Doornroosje

Redactie 3VOOR12/Arnhem-Nijmegen ,

De Amerikaanse rocker Kurt Vile was jarenlang gitarist bij de The War On Drugs. Enkele jaren geleden besloot hij om het heft in eigen handen te nemen. Zijn nieuwste album Smoking Ring For My Halo is volgens muziekcritici één van de betere albums van dit jaar. Volgende week zondag speelt hij samen met The Violators in Doornroosje en 3VOOR12/Arnhem-Nijmegen geeft 2x2 kaarten weg voor dit optreden!

Amerikaanse rocker speelt volgende week zondag in Doornroosje

De Amerikaanse rocker Kurt Vile was jarenlang gitarist bij de The War On Drugs. Enkele jaren geleden besloot hij om het heft in eigen handen te nemen. Een goede keuze want muzikant uit Philadelphia heeft aan inspiratie geen gebrek. Geïnspireerd door de muziek van Bob Dylan, Big Star en Leonard Cohen werkt hij dagelijks aan nieuwe muziek.

Met de snelheid van een Ryan Adams bracht hij dit jaar zijn vierde album in vier jaar tijd uit. Zijn nieuwste album Smoking Ring For My Halo is geproduceerd door John Agnello (Sonic Youth, Dinosaur Jr.) en is volgens muziekcritici één van de betere albums van dit jaar. Vile wordt hier en daar zelfs vergeleken met Lou Reed en de 'vroege' Beck. Zijn nieuwe album staat vol met gruizige rock, drone-rock, folk, blues, new wave en grillige lo-fi melodieën.

Live wordt hij bijgestaan door zijn begeleidingsband The Violators. In Amerika werden ze reeds op sleeptouw genomen door The National en Sonic Youth en tegenwoordig doen Kurt en zijn vrienden het op eigen kracht.

Op zondag 11 september speelt deze Amerikaanse rocker in Doornroosje en 3VOOR12/Arnhem-Nijmegen mag 2x2 kaartjes weggeven aan degenen die het juiste antwoord weten op de volgende vraag.

Hoe heet het debuutalbum van Kurt Vile?

A.    Constant Hitmaker
B.    Ceaseless Puncher
C.    Perpetual Smasher

Stuur het juiste antwoord op de vraag vóór vrijdag 9 september 11:57 uur naar prijsvraag@3voor12arnhemnijmegen.nl.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Gelderland