Kort Nieuws Kort Nieuws

3VOOR12/Arnhem-Nijmegen houdt je op de hoogte

, Redactie 3VOOR12/Arnhem-Nijmegen

Kort Nieuws

3VOOR12/Arnhem-Nijmegen houdt je op de hoogte

Redactie 3VOOR12/Arnhem-Nijmegen ,

3VOOR12/Arnhem-Nijmegen houdt je op de hoogte van het muzieknieuws uit de regio. Deze editie onder meer: Fruit Of The Original Sin komt met akoestische plaat en Birth Of Joy en Black Bottle Riot tekenen bij Suburban.

3VOOR12/Arnhem-Nijmegen houdt je op de hoogte

Akoestische ep Fruit Of The Original Sin
De Gelderse rockband Fruit of the Original Sin heeft een akoestische ep uitgebracht. Dit nieuwe schijfje gaat onder de naam Ongeplukt door het leven en bevat vier akoestische interpretaties van nummers van het album Beneath the Surface (2010). Het idee voor Ongeplukt ontstond nadat de band veel positieve reacties kreeg op akoestische shows die zij gaven in de loop van 2011. Ze besloten om eind augustus in hun thuisstudio een aantal van deze nummers op te nemen. De digitale kortspeler is hier gratis te downloaden.

Popsport zoekt muzikanten

Jonge bands (twaalf tot negentien jaar) uit heel Gelderland kunnen deelnemen aan PopSport. PopSport biedt bandcoaching en workshops door professionele popmuzikanten, optredens en studio-opnames. De bands en muzikanten maken onder begleiding van bandcoaches kennis met alle facetten van de popmuziek: het regelen van optredens, songwriting, promotie, management, een demo maken en ga zo maar door. Bands en muzikanten kunnen zich aanmelden tot 30 september 2011 via jorien@popsport.nl. Alle info over Popsport vind je hier.

Galloway Studio bundelt krachten met Sound of Music Studios

Vanaf oktober dit jaar wordt de Galloway Studio in Nijmegen officieel zuster studio van de Sound of Music Studios in Richmond, Virginia. Producers Sebastiaan van Bijlevelt en John Morand slaan, na een aantal succesvolle gezamelijke projecten, de handen definitief ineen. John Morand, bekend als producer voor bands als Sparklehorse, Joan Osborne, Lamb of God en Camper van Beethoven, is vanaf oktober regelmatig te vinden in de nieuwe Galloway Studio.

Galloway Studio ondervond recentelijk nog een flinke upgrade met de bouw van een nieuwe studio en door de samenwerking met Morand wordt het geheel naar een nog hoger plan getild. Met traditionele en moderne productie- en opnametechnieken, een bredere horizon aan stijlen en de enorme hoeveelheid aan ervaring die de Galloway Studio nu rijk is kunnen we er vanuit gaan dat er hier nog heel veel muziek vandaan gaat komen.

Gert Vlok Nel 'Artist In Residence' in Nijmegen
Op uitnodiging van Wintertuin zal de Zuid-Afrikaanse dichter, singer-songwriter en beeldend kunstenaar Gert Vlok Nel als Artist In Residence in Nijmegen verblijven. In september en oktober 2011 vestigt hij zich in het Besiendershuis aan de Waalkade. In deze periode zullen er diverse activiteiten zijn met en over Gert Vlok Nel. Zo is er op woensdag 19 oktober een tribute night in Merleyn met onder andere Roy Santiago en Marten de Paepe. Zij brengen dan een ode aan de Zuid-Afrikaanse dichter. Uiteraard treedt Gert Vlok Nel ook zelf op. Meer info vind je op de speciale Gert Vlok Nel pagina van de Wintertuin.

Birth of Joy en Black Bottle Riot tekenen bij Suburban

Na Automatic Sam en Shaking Godspeed hebben ook Birth Of Joy en Black Bottle Riot getekend bij Suburban. Op de Zwarte Cross tekenden de jonge honden van Birth Of Joy het platencontract, nadat ze de labelbazen dusdanig overtuigden met hun optreden.  Suburban: “Wij zijn eerlijke mensen die geloven in goede muziek.” Door de puurheid en eerlijkheid van Birth Of Joy mogen de jongens zich welkom heten bij de steeds groter groeiende familie Suburban. Black Bottle Riot maakt het Gelderse kwartet vol. Deze Nijmeegse rockband brengt in november zijn debuutplaat uit.
 

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Gelderland