Kort nieuws Kort nieuws

3VOOR12/Arnhem-Nijmegen houdt je op de hoogte

, Redactie 3VOOR12/Arnhem-Nijmegen

Kort nieuws

3VOOR12/Arnhem-Nijmegen houdt je op de hoogte

Redactie 3VOOR12/Arnhem-Nijmegen ,

3VOOR12/Arnhem-Nijmegen houdt je op de hoogte van het muzieknieuws uit de regio. Deze editie onder meer: Routines zijn gestopt en de nieuwe programmeur van Willemeen.

3VOOR12/Arnhem-Nijmegen houdt je op de hoogte

 

Routines gestopt
19 september maakte Routines bekend via twitter dat ze ermee stoppen “@_Routines_ RIP! Thanks for all the support. We had a great time.” Kelly en André zullen we niet meer samen tegenkomen op een podium, maar afzonderlijk zullen er volgens André nog verschillende projecten gaan volgen.

Nieuwe programmeur Willemeen
Jorrit Hompe is de nieuwe hoofdprogrammeur van het Arnhemse jongerencentrum en subcultureel podium Willemeen. Jorrit wil de focus van het podium verbreden: “Ik denk dat we een prima zaal zijn om vernieuwende muziekstijlen uit te proberen.”

Het podium blijft veel aandacht besteden aan lokale en regionale acts. Dat gebeurt op een laagdrempelige manier. Zowel beginnende als meer gevestigde acts kunnen contact opnemen met het podium. Jorrit: “Ik vind het erg belangrijk dat er in een stad als Arnhem ruimte is voor goede initiatieven. Hiphop bijvoorbeeld is zwak vertegenwoordigd op de podia in de stad. Jongeren met een idee voor een leuke avond: kom maar op!”

Oefenruimteconcerten, Popcentrum Jacobiberg
Het concept van de oefenruimteconcerten is simpel: in elk van de vier oefenruimtes op de Jacobiberg wordt een podiumopstelling neergezet. Alle apparatuur is aanwezig. Bands spelen volgens het plug-and-play concept. Dus na een korte ombouwpauze geven bands een miniconcert van twintig minuten in de oefenruimte. Stop in ieder oefenhok dertig tot veertig man publiek en het feest is compleet. Bands en publiek krioelen de gehele dag door elkaar. Dit jaar spelen er maar liefst 38 acts. Door de drukte en de intieme setting zijn de oefenruimteconcerten in vier jaar tijd uitgegroeid tot het vreemdste maar gezelligste popfestival van Arnhem. Maak het mee op zondag 25 sept vanaf 13.30 uur.

Nieuwe ep OIIO tegen vrijwillige bijdrage te downloaden
Drukke maanden voor OIIO! De komende tijd spelen de muzikanten in de Popronde en hebben ze ook nog een akoestische ep (All There Was) To Do uitgebracht. Deze ep is hier te beluisteren en downloaden. De prijs mag je helemaal zelf bepalen. Naar aanleiding van de ep gaat OIIO deze winter een aantal huiskamerconcerten geven. Wil je jouw huiskamer gevuld hebben met OIIO? Kijk dan op de site voor meer informatie.

Thomas Lauren slaat handen ineen met NEW voor remix contest op eigen  label
Op 8 december releaset Savoir Records All I Want van The Bizet Reaction, een duo dat bestaat uit Thomas Laurén en Twan Sallaerts. Bekende Nederlandse danceproducers zoals Estroe en Ion Ludwig verzorgen remixes maar Thomas Lauren laat één plekje open voor de beste remix die ingezonden is door een NEW-artiest.

Elk NEW-lid dat zich geroepen voelt om deel uit te maken van deze release op Savoir Records, kan vanaf vandaag beginnen met het maken van een eigen interpretatie van deze track. Uiteindelijk zal Savoir-eigenaar Thomas Laurén zelf de beslissing nemen welke remix zich bij de release mag voegen. De uiterlijke inleverdatum is 13 oktober 2011, waarna 1 november de uitslag bekend zal worden. Elke deelnemer mag één remix inleveren door een 320 kbit-mp3 op te sturen (bij voorkeur via soundcloud) naar demo@savoirrecords.com. Meer informatie vind je op de site.  
advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Gelderland