Op weg naar de finale van de Roos van Nijmegen met…Skandaal!

“Een goede sfeer, voetjes van de vloer, dansen en lekker meeschreeuwen”

Tekst: redactie / Foto: archief ,

Donderdag 2 juni vindt de finale van de Roos van Nijmegen 2011 plaats in Doornroosje. 3VOOR12/Arnhem-Nijmegen kijkt met de finalisten vooruit. Vandaag: Skandaal!

“Een goede sfeer, voetjes van de vloer, dansen en lekker meeschreeuwen”

Donderdag 2 juni vindt de finale van de Roos van Nijmegen 2011 plaats in Doornroosje. 3VOOR12/Arnhem-Nijmegen kijkt met de finalisten vooruit. Vandaag: Skandaal!

Jullie staan in de finale van de Roos van Nijmegen! Hadden jullie dat verwacht?
“Eigenlijk waren we al zeer verrast toen we te horen kregen dat we waren geselecteerd voor de voorronde. We hebben gebruik gemaakt van de mogelijkheid om bij BigMouth studio een demo op te nemen in drie uur. Ondanks dit korte tijdsbestek hebben we er genoeg van onze ziel en passie in kunnen stoppen, zodat we de nieuwsgierigheid en ook het vertouwen van de selectiejury konden winnen. Het optreden bij de voorronde verliep erg goed en we kregen veel positieve reacties. Toch kun je er niet van uitgaan dat je door bent. Het blijft dus altijd spannend, want wanneer je met een dergelijke wedstrijd meedoet dan wil je natuurlijk altijd door naar de finale. Ook proberen wij zo veel mogelijk op te treden en zo zieltjes te winnen voor de zonnigste muziekstroming die er bestaat!”

Hoe bereiden jullie je voor op de finale?
“Door soms tot laat in de avond rond de tafel te zitten om zaken te overleggen, om vervolgens nog tot diep in de nacht door te gaan met repeteren. Maar dat is dan ook het enige nadeel van zo’n grote democratische band. Ondanks dat we pas twee jaar samenspelen zijn we al goed op elkaar ingespeeld. Voornamelijk door de vele optredens. Voor finale van de Roos van Nijmegen hebben we alle nummers nogmaals goed gerepeteerd zodat we net als bij de voorronde een strakke show kunnen neerzetten.”

Kennen jullie de andere finalisten een beetje? En zo ja, wie zien jullie als de grootste concurrent?
“ASH ONE kennen we al van de voorronde. Dit is een zeer goede rockband en er zijn genoeg bekendere rockbands die het niet bij hun kwaliteit halen. Van de andere bands hebben we te weinig gehoord om daar iets over te kunnen zeggen. Doordat wij voornamelijk ska spelen en de andere bands voornamelijk rock, kan je ons niet gemakkelijk met de rest vergelijken. We wensen alle bands veel succes, laten we er samen een mooi feestje van maken!”
 
Wat kunnen we van jullie verwachten in de finale?
“Skandaal! zorgt ervoor dat ieder optreden een feest wordt. Zowel met ons achten op het podium als in de zaal. Tijdens de voorronde kregen we tot voorbij de voorste rijen de mensen aan het dansen, dus in de finale gaat het dak er zeker af. Een avondje Skandaal! betekent namelijk altijd een goede sfeer, voetjes van de vloer, dansen en lekker meeschreeuwen. En tijdens de finale doen we er wat extra’s bovenop.”

Voor de eerste 150 bezoekers van de finale van de Roos van Nijmegen ligt donderdag de cd "25 jaar Roos van Nijmegen" klaar. Deze cd bevat een dwarsdoorsnede van 25 jaar winnaars van de Roos.