Kort Nieuws Kort Nieuws

3VOOR12/Arnhem-Nijmegen houdt je op de hoogte!

, Redactie 3VOOR12/Arnhem-Nijmegen

Kort Nieuws

3VOOR12/Arnhem-Nijmegen houdt je op de hoogte!

Redactie 3VOOR12/Arnhem-Nijmegen ,

Lokale nieuwigheden. Met deze keer: namen Popronde bekend, uw urine is hergebruikt door de organisatie van de Dag van het Levenslied en Klarendalse jongeren presenteren cd!

3VOOR12/Arnhem-Nijmegen houdt je op de hoogte!

 

Popronde 2011 maakt geselecteerde bands bekend

Reizend muziekfestival Popronde geeft een nieuwe lichting opkomende bands en muzikanten jaarlijks de mogelijkheid op te treden buiten de eigen regio en hun netwerk uit te bouwen. De Popronde vindt aankomend jaar in 27 steden door heel Nederland plaats. Uit bijna 1000 inzendingen zijn door de selectiecommissie 100 veelbelovende artiesten geselecteerd voor Popronde 2011. Deze bands en muzikanten zijn een actuele afspiegeling van aanstormend talent in alle muziekgenres in Nederland. De Gelderse gelukkigen zijn: Baby Jade Brown, Barbarella, Evenwicht, Fruit of the Original Sin, Grimm Limbo, OIIO, Roy Santiago, The Bunny Bonanza’s!

Uw plas was goud waard op de Dag van het Levenslied

Afgelopen zondag vond de 29e editie van de Dag van het Levenslied plaats en ook dit jaar was het weer inhaken en meeblèren met de Enge Buren de Loco Loco Disco Show en anderen. Als uniek project zijn deze editie nuttige grondstoffen als fosfaten en stikstof herwonnen uit urine van de bezoekers. De verzamelde urine is opgevangen en doorgesluisd naar een verwerkingsfabriek, alwaar de stoffen herwonnen zijn. Ook is de verwerking van het afvalwater wat overblijft veel eenvoudiger en wordt het milieu minder belast. Deze methode kost vooralsnog meer dan hij oplevert, maar met nog harder plassen moet dit te verhelpen zijn! Ook andere festivals hebben interesse getoond in het hergebruik van urine. 

Cd-opnames Klarendal Loves Music zijn geslaagd

Het project Klarendal Loves Music laat jongeren hun muzikale talent ontdekken en ontwikkelen. In samenwerking met VMBO 't Venster en jongeren van 12 tot 21 jaar uit Klarendal is Kunstbedrijf Arnhem aan de slag gegaan. Leerlingen kregen eerst drie oriëntatieworkshops om hun talent te ontdekken en daarna kozen de leerlingen een muziekstijl en instrument. Tijdens wekelijkse workshops in jongerencentrum Jacobiberg is er gerepeteerd en werden de jongeren begeleid door professionele muziekdocenten van het Kunstbedrijf. Het resultaat, een cd met zes nummers, wordt op zaterdag 14 mei gepresenteerd tijdens een muziekfestival in Popcentrum de Jacobiberg. Kijk hier voor het volledige programma.

Workshop Hoe boek ik mijn band?

Als band wil je graag optreden, maar hoe regel je dit? Popcentrum Jacobiberg organiseert op donderdag 12 mei de workshop ‘Hoe boek ik mijn band?’. Deze workshop wordt gegeven door Jeroen Brom die als eigenaar van het boekinsgkantoor Bookhooker en tourmanager van Epica de klappen van de zweep als geen ander kent. In de 3 uur durende workshop vertelt Brom hoe je aan (meer) optredens komt en hoe je dit kunt aanpakken.

De workshop vindt plaats op 12 mei om 19.30 in de grote zaal van  de Jacobiberg in Arnhem. De entree is € 5,-. Wil je zeker zijn van een plek meld je dan aan via www.jacobiberg.nl  of 024-4422106.
advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Gelderland