Op weg naar de finale van de Roos van Nijmegen met… At Zero Op weg naar de finale van de Roos van Nijmegen met… At Zero

“De prijs voor onze internationale samenstelling”

, Tekst: Redactie 3VOOR12/Arnhem-Nijmegen

Op weg naar de finale van de Roos van Nijmegen met… At Zero

“De prijs voor onze internationale samenstelling”

Tekst: Redactie 3VOOR12/Arnhem-Nijmegen ,

Donderdag 2 juni vindt in Doornroosje de finale plaats van de Roos van Nijmegen 2011. 3VOOR12/Arnhem-Nijmegen kijkt met de finalisten vooruit. Vandaag: At Zero.

“De prijs voor onze internationale samenstelling”

Donderdag 2 juni vindt in Doornroosje de finale plaats van de Roos van Nijmegen 2011. 3VOOR12/Arnhem-Nijmegen kijkt met de finalisten vooruit. Vandaag: At Zero.
 
Jullie staan in de finale van de Roos van Nijmegen! Hadden jullie dat verwacht?

“Voorafgaand aan het optreden in Merleyn waren we erg benieuwd of ons grotendeels nieuwe repertoire goed uit zou pakken. Ten opzichte van vorig jaar zijn onze nummer korter en wat sneller. Waar wij vorig jaar vooral composities speelden, zijn het nu echt nummers. Ook was het spannend voor het eerst op het podium te staan met onze nieuwe drummer, die een jaar of tien geleden zijn laatste optreden had. Voor het optreden hebben we slechts een paar maanden samen gespeeld, wat voor een band met een complexe samenstelling van instrumenten en verschillende volumes denk ik niet veel is. Al met al zijn we daarom erg blij met onze plaats in de finale!”

Hoe bereiden jullie je voor op de finale?

“Onze drummer, Italiaan van afkomst, is sterrenkundige aan de Radboud Universiteit. Helaas voor de band is hij daardoor nogal eens elders ter wereld om het heelal te observeren. Vorige week is hij teruggekomen van een week Chileense woestijn, binnenkort vertrekt hij naar de Canarische Eilanden. Daaromheen moeten we onze repetities plannen. Et is niet ideaal, maar dat is de prijs die we betalen voor onze internationale samenstelling.”

Kennen jullie de andere finalisten een beetje? En zo ja, wie zien jullie als de grootste concurrent?
“Het is lastig aan te geven wat concurrenten zijn in een bandcompetitie waarin bands van vele verschillende genres deelnemen. Metalbands maken in De Roos meestal niet erg veel kans. Hoewel wij een aantal jaar geleden het stempel metal op onze muziek konden plakken is dat nu niet echt meer het geval. Wij zijn erg benieuwd!”

Wat kunnen we van jullie verwachten in de finale?

“Tijdens de schaarse repetities proberen we de juiste balans te vinden in volume en wat betreft de verschillende instrumenten. Ook werken we aan een nieuw stuk. We werken ook echt aan de opbouw van de set en de overgangen tussen verschillende nummers. Wij denken dat dit erg belangrijk is. Onze set zal in onze ogen daarom beter zijn dan tijdens de voorronde. En hopelijk zijn wij niet de enigen!”

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Gelderland