Kort Nieuws

3VOOR12/Arnhem-Nijmegen houdt je op de hoogte!

Redactie 3VOOR12/Arnhem-Nijmegen ,

Een nieuw bulletin lokale actualiteiten, met deze keer: FortaRock bevestigt flinke nieuwe namen, Roy Santiago tekent bij Munich, inschrijving Roos van Nijmegen sluit 1 februari, Esc.Rec. en Lomechanik brengen gezamenlijke compilatie uit en Het Muziekhuis viert tienjarig jubileum.

3VOOR12/Arnhem-Nijmegen houdt je op de hoogte!

 
FortaRock bevestigt Paradise Lost en God Dethroned 

FortaRock heeft wederom twee bands toegevoegd aan de line-up van de editie van 2 juli 2011: Paradise Lost uit Groot Britannië en de Nederlandse band God Dethroned. Beide bands zullen op 2 juli voor een exclusieve Benelux festivalshow afreizen naar Nijmegen. Eerder al werden Immortal en Sacred Reich bevestigd. Verder besloot FortaRock eerder geen verhoging van de ticketprijs toe te passen, ongeacht of de BTW verhoging op tickets doorgaat of niet.  

Inschrijving Roos van Nijmegen sluit 1 februari
De inschrijving voor de Roos van Nijmegen - Nijmeegs bekendste en langstlopende bandcompetitie - sluit op 1 februari. Bands hebben derhalve nog een aantal weken om zich in te schrijven en een gooi te doen naar de ó zo begeerde Roos en diverse mooie prijzen. Om geselecteerd te worden dienen bands drie nummers mee te zenden met hun inschrijving. Voor bands zonder opnames biedt de organisatie in samenwerking met Big Mouth Studio's een unieke mogelijkheid om tegen een spotprijs een drietal tracks op band te zetten. Kijk voor meer informatie en inschrijvingen op de website van de Roos van Nijmegen


Roy Santiago tekent bij Munich Records

Roy Santiago tekent bij Munich Records. Munich Records verzorgt de distributie en promotie van zijn nieuwe album. “Ik ben bij Munich gekomen door goede vriendin en zangeres Pien Feith. Ze was erg te spreken over het label en tipte me. Zodoende heb ik contact met ze gezocht en zijn we in gesprek geraakt." Santiago bevindt zich bij Munich in goed gezelschap, met onder andere Balthazar, Milow en Creature With The Atom Brain.

Electronica-labels Esc.rec. en Lomechanik flirten

Twee kleine onafhankelijke electronica-labels in het oosten van het land – Esc.rec. en Lomechanik – brachten onlangs samen het compilatie-album Flakes uit. Esc.rec. en Lomechanik hebben een aanzienlijke overlap in hun muzikale voorkeur en delen naast een aantal artiesten in hun catalogus ook grotendeels hun visie op de huidige muziekindustrie. Het gaat hen beiden in essentie om het onder de aandacht brengen van spannende muziek die het verdiend geluisterd te worden. Het resultaat van de samenwerking is gratis te downloaden van de websites van Esc.Rec. en Lomechanik

Het Muziekenhuis viert tienjarig jubileum 

Als podium voor avontuurlijke, eigentijdse muziek programmeert en initieert stichting Het Muziekenhuis sinds 2001 jaarlijks een reeks concerten. Na tien jaar van concerten op podia als LUX en De Lindenberg – met artiesten als Louis Andriessen, Jan Akkerman en Micha Mengelberg - staat Het Muziekenhuis stevig verankerd in het culturele landschap van Nijmegen en omstreken. Dit viert de stichting met een theatraal concert van het DoelenKwartet, rondom de strijkkwartetten van Leoš Janáček, op woensdag 5 januari in LUX, Nijmegen.