Lezersenquête: 3VOOR12/Arnhem-Nijmegen mag breder en lokaler Lezersenquête: 3VOOR12/Arnhem-Nijmegen mag breder en lokaler

Lezers willen meer lokale bands, diverse muziekstijlen en Gelderland

, Redactie 3VOOR12/Arnhem-Nijmegen

Lezersenquête: 3VOOR12/Arnhem-Nijmegen mag breder en lokaler

Lezers willen meer lokale bands, diverse muziekstijlen en Gelderland

Redactie 3VOOR12/Arnhem-Nijmegen ,

Enige tijd geleden hield 3VOOR12/Arnhem-Nijmegen een enquête onder haar lezers, waarop jullie veelvuldig reageerden. De resultaten zijn inmiddels binnen en verwerkt! Lees hier de resultaten op een rij!

Lezers willen meer lokale bands, diverse muziekstijlen en Gelderland

Lezersenquêtes hebben twee functies. Enerzijds jezelf te laten bewieroken om al het moois dat tot stand gebracht is, maar de tweede functie is belangrijker: wat kunnen wij van 3VOOR1/Arnhem-Nijmegen beter doen? Onlangs hielden we dan ook een enquête onder onze lezers, waar massaal op gereageerd is. Daarom gaan we jullie niet eerst met cijfertjes doodgooien maar gelijk door naar de hoofdpunten die wij kunnen verbeteren.

1)    Meer aandacht voor lokale bands!

Het eerste punt voor verbetering lijkt vreemd op het eerste gezicht, maar dat is het niet. Velen van jullie gaven aan meer te willen lezen over lokale bands. Recensies van optredens zijn niet genoeg. Blijkbaar is er een grote behoefte om lokale bands beter te leren kennen, bijvoorbeeld middels interviews of een “bandje van de maand”. Ook mogen wij in recensies milder zijn over lokale bands. Het is een dunne grens tussen objectieve en opbouwende kritiek en reclame maken voor lokale bands.

2)    Er is meer dan alleen indie en rock!

Als er twee genres nodig gemist worden, dan zijn het hiphop en dance. Hoewel laatst genoemde geregeld aandacht krijgt, bijvoorbeeld door recensies van Planet Rose–avonden, zijn er natuurlijk veel meer avonden waar dj’s de toon zetten. Hetzelfde kun je zeggen over hiphop in de regio. Iedere maand zijn er wel enkele hiphopoptredens maar daarover is niets vrijwel nooit iets terug te lezen op de site. We moeten dan ook toegeven dat het lastiger is om hiervoor recensenten te vinden. Wellicht speelt hier het imago van 3VOOR12 een rol. Het is toch een site die voornamelijk aandacht besteedt aan alles wat een gitaar kan vasthouden. Daarnaast luisteren de meeste van onze lezers naar rock en/of indie. Toch vinden we het zeer belangrijk dat een bloeiende scene als de regionale hiphop voldoende aandacht krijgt en daarom hierbij de oproep aan iedereen met een scherpe pen zich op te geven als vrijwilliger!

3)    Er is meer buiten Arnhem en Nijmegen!

Er was al een clubavond in Wageningen en sinds afgelopen week staan de eerste recensies uit die contreien online, ook de Achterhoek komt met enige regelmaat voorbij, dus we zijn al bezig om meer het land in te trekken. Er is natuurlijk meer te beleven in Gelderland zoals in Apeldoorn, Zutphen of Tiel.

Over het algemeen zijn de meeste lezers tevreden met de kwaliteit die wij te bieden hebben. De nieuwsberichten en de foto’s scoren het beste met een gemiddelde van 7.2. De recensies scoren gemiddeld een 6.4. Een mogelijke reden waarom de recensies minder scoren zou de volgende kunnen zijn.

Recensenten van 3VOOR12/Arnhem-Nijmegen zijn geen professionele schrijvers maar amateurs die het leuk vinden om te schrijven over optredens. Alleen door hun goede wil en inzet is het voor ons mogelijk om elke week meerdere artikelen te plaatsen.

Komende tijd zullen wij als 3VOOR12/Arnhem-Nijmegen zoveel mogelijk verbeterpunten aanpakken en verder werken aan een kwalitatieve, brede, actuele, keihard regionale, veel gelezen muzieksite! Alle tips en medewerking zijn welkom dus blijf verbeterpunten inzenden en beter nog: word vrijwilliger en werk zelf mee aan een van de best gelezen lokaalsites van Nederland!

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Gelderland